Bitcoin fiyatı 15.200 dolara geriledi: Düşüş sürecek mi?
Bitcoin fiyatı 15.200 dolara geriledi: Düşüş sürecek mi?

Analist kıyamet senaryosu çizdi: “Bitcoin için düşüşün başındayız.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasına akan parayı ölçen teknik bir göstergeye göre Bitcoin, kurumsal müşterilerini kaybediyor.

CME Open Interest Money Flow Endeksi olarak adlandırılan gösterge, Bitcoin vadeli işlemlerine yönelik kurumsal ilgiyi sıfırdan 100’e kadar okumalara dayanarak yorumluyor. 50’nin altındaki bir düşüş, varlıklı yatırımcılar arasında Bitcoin eğilimin azaldığını gösteriyor. Endeksin son dönemde 30’un altına düştüğü ifade ediliyor.

“Bitcoin düşüşe hazırlanıyor.” iddiası

Bağımsız yatırım yönetim firması Phi Deltalytics’teki analistler, düşüşün daha derin bir aşağı yönlü hamleye işaret ettiğini fark ettiler.

Phi Deltalytics analistleri, düşük açık pozisyon dönemlerinin tipik olarak Bitcoin bir zirve oluşturduktan sonra gerçekleştiğini belirtti. Eylül 2019’u örnek gösteren analistler, bu aydan önce BTC’nin 14.000 doları yakaladığını ve sonraki aylarda düzeltmeye girdiğini belirtti.

O dönemde de CME Open Interest Money Flow Endeksi düşüşe geçti ve nihayetinde Eylül 2019’da 30’un altına düştü. Aralık 2019’a kadar Bitcoin, yılın en düşük seviyesini 6.300 dolar seviyesine çıkarmak için daha da daralmıştı.

2020’nin başında ise Bitcoin, mart ayındaki Kara Perşembe çöküşünden önce şubat ayında 10.500 doları yakalamıştı. Haziran ayında ise CME endeksi 30’un altına düştü. Phi Deltalytics bunu önümüzdeki aylarda devam edecek düşüş trendinin bir işareti olarak görüyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin