blockchain
Yakın gelecekte Blockchain teknolojisinden direkt etkilenecek 3 sektör

Transferde en çok kullanılan kripto para birimleri, havaleden 388 kat daha hızlı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockdata kısa süre önce Blockchain’in küresel havale endüstrisini nasıl bozduğunu gösteren bir çalışma yayınladı. Blockchain’e dayanan kripto para birimleri, havale masrafları ve zaman bakımından geleneksel hizmetlerden çok daha iyi performans göstermektedir.

En hızlı kripto para birimleri

Birçok eleştirmen ölçeklenebilirlik sorunları nedeniyle Bitcoin’i azarlarken, ortalama bir işlemin işlenmesi genellikle bir saat kadar sürer. Karşılaştırma için, Western Union, MoneyGram ve 700 milyar dolarlık endüstriyi temsil eden diğer şirketler sizi beş güne kadar bekletir.

Ripple’ın şu anda sınır ötesi ödemelerde yaygın olarak kullanılan XRP’yi, 1500 TPS’den daha hızlı sunuyor.

Blockchain havale şirketleri

Yukarıda bahsedilen çalışmada, para gönderimlerini daha hızlı ve daha ucuz hale getirmeye odaklanan birçok Blockchain şirketinden de (SureRemit, InstaRem, vb.) bahsedildi. Özellikle, bu şirketlerin çoğu, RippleNet ve Stellar gibi mevcut Blockchain teknolojilerini kullanmaktadır. Bazı istisnalar da var: Örneğin, Wyre sınır ötesi ödemelerde kendi teknolojisini kullanıyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin