traderler
Traderler neden hacmi kripto fiyatı için önemli bir indikatör olarak görüyor?

Traderler neden hacmi kripto fiyatı için önemli bir indikatör olarak görüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Söz konusu piyasa incelemesi olduğunda, kendi işlem stratejiniz sizi başarıya da götürebilir finansal açıdan zor duruma da sokabilir. Traderler, en doğru sonuçları almak için alacağı pozisyonlar için onay almak adına çeşitli indikatörleri kullanırlar. Peki ya kripto para piyasası için kullanmak üzere yalnızca bir gösterge seçebilseydiniz bu hangisi olurdu?

CoinDesk Markets tarafından kısa süre önce yapılan bir ankete göre, ankete katılanların yüzde 39’unun önemsediği indikatörün hacim olduğu ortaya çıktı. Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) ise toplam oyların yüzde 29’unu alarak ikinci sırada yer aldığını gördük.

Ankette, Elliott dalga teorisi, divergence ve stokastik osilatör gibi alternatifler için kendi başlarına faydalı ancak büyük ölçüde bir kişinin teknik grafik stiline ve deneyimine büyük ölçüde bağımlı olduğu gibi bir sonuç ortaya çıktı.

Coinigy’deki İş Geliştirme ve Operasyon Direktörü Matt Thompson, kripto pazarlarını analiz etmek için en üst sırada işlem hacminin yer aldığını söyledi:

Hacim, fiyatın dışındaki en önemli unsurdur. Diğer birçok teknik göstergede bile, hacim belirli bir hipotezi onaylama veya reddetme görevi görebilir.

Profesyonel traderler de hacim göstergesinden sıkça yararlanıyor

Tanım gereği, hacim belirli bir süre boyunca toplam hisse veya sözleşme sayısını tanımlamak için kullanılır. Genellikle de bir çubuk grafikte ifade edilir. Profesyonel traderler ve grafik uzmanları, büyük miktarda avantaj sağlamak için şu genellemeyi takip eder. Eğer fiyat, hacimle birlikte düşerse, genellikle bir tükenme noktasını işaret eder. Bunu da kısa vadede bir trend dönüşü olacak şeklinde yorumlarlar.

Tam tersine, toplam hacimdeki düşüşle fiyattaki artış, genellikle kilit bir direnç bölgesiyle karşılaştıklarında, ayılar için güçlü bir durum söz konusu olur ve fiyatların genellikle daha düşük seviyelere gerilemesi beklenir.

Peki, hacim pratik olarak nasıl kullanılır?

Yukarıda grafikte 8 Aralık tarihinde günlük işlem hacmi yükselirken fiyatın oluşturduğu mumun ortasında kapandığı görülüyor. Bu gibi hacim yükselirken fiyatın düştüğü durumlarda genellikle fiyatların yükseleceğini uman traderler kapana kısılma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirler. Ve bu fiyattan işleme girdiklerinde daha düşük bir fiyatla satmak sorunda kalabilirler.

Bu örnekte de görüldüğü gibi fiyat hareketi iki gün sonra, 10 Aralık’ta fiyatın, 3.585 dolar direnç seviyesinin ötesine geçmeye çalıştığında bunu başaramayarak bir düzeltmeye girdiği görülüyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin