Ethereum vadelilerinde yeni rekor: Açık pozisyonlar 1,5 milyar dolara ulaştı
Ethereum vadelilerinde yeni rekor: Açık pozisyonlar 1,5 milyar dolara ulaştı

23 Aralık Ethereum fiyat analizi: ETH 140 dolar yolunda yükselişe geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

23 Aralık Ethereum fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • ETH fiyatı yükseldi ve ABD Doları karşısında 115 ve 125 dolar direnç seviyelerini kırdı.
  • ETH/USD 4 saatlik grafikte 110 dolar seviyesinde desteklenerek oluşan büyük bir yükseliş trendi çizgisi var.
  • ETH/USD paritesinin yükseliş eğilimi devam ederken önündeki hedefler 135 ve 140 dolar olarak görülüyor.

23 Aralık Ethereum Fiyat Analizi

Geçtiğimiz hafta, ETH fiyatı ABD doları karşısında 96 dolar seviyesinden başlayarak sağlam bir yükseliş gördü. ETH/USD çifti 100 ve 110 dolar direnç seviyelerinin üzerinde işlem gördü. 110 dolar seviyesinin ve 100 basit hareketli ortalamanın (4 saatlik grafik) üzerinde bile uygun bir kapanış vardı. Fiyat daha düşük düzeltilme öncesi ise 120 dolar gibi orta bir seviyeye yükseldi. Son görülen yükseliş öncesi ise Ether fiyatı düşük bir düzeltme ile 110 doların biraz altında sarktı.

Haftanın son gününde sağlam bir yükselişine şahit olduğumuz ETH/USD paritesi, bu harekette sırasıyla 115 ve 125 dolar dirençlerini kırmayı başardı. Ve şu an bu direnç seviyelerinin sağlam bir yükselişe şahit oluyoruz.

138 dolar seviyesine kadar yükselen Ethereum‘un hareketin başladığı 108 dolar seviyesi baz alınarak belirlenen Fibonacci düzeltmelerinde göre ilk destek noktası, fib 0,382 seviyesindeki 127 dolar olarak görülüyor.

Bu seviye korunabilirse Ether fiyatı 140 doları kazanmak için alıcılar bulabilir. Mevcut destek seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 120 dolar ikinci bir destek noktası olarak önemli hale gelecek gibi gözüküyor.

Ayrıca 140 doların kazanılması 4 saatlikte 100 HO’nun 200 HO’yu yukarı yönlü kırmasına neden olacak. Bu durum ana trendin pozitife dönmesi anlamına gelirken, daha yüksek rakamlara ulaşılması için tetikleyici olacaktır.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

4 saatlik ETH/USD grafiğinde;

  • MACD, pozitif bölgede yükseliş yönlü görünümünü devam ettiriyor.
  • Stokastik RSI, aşırı alım yapıldığı yönünde sinyal veriyor. Stoch’un bu bölgeden aşapı ivmesi bir düzeltme görülebileceği şeklinde yorumlanabilir.
  • RSI, 73 seviyesi ile pozitif bölgede bulunurken. Bu önemli göstergeden de aşırı alım yapıldığı sinyalleri alıyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin