Toplu taşıma ödemelerinde Bitcoin kullanımı başlıyor!
Toplu taşıma ödemelerinde Bitcoin kullanımı başlıyor!

Toplu taşıma ödemelerinde Bitcoin kullanımı başlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brezilya’nın Fortaleza kentindeki kullanıcılar artık dünyadaki en popüler dijital varlık olan Bitcoin (BTC) kullanarak toplu taşıma için ödeme yapabilecekler. Bu bilgi yerel “O Povo” gazetesi tarafından yayınlandı ve çözümün 2019 sonunda uygulanması bekleniyor. 

Toplu taşıma ödemesi için Bitcoin kullanımı

Yerel haber sitesi O Povo’ya göre, Fortaleza kentinde yaşayan Brezilya vatandaşları, Bitcoin’i toplu taşıma ücretini ödemek için kullanma olanağına sahip olacak. Bu girişimin arkasındaki asıl amaç, maliyetleri azaltmak ve en popüler dijital varlık kullanarak ödeme yapmak isteyen yeni kullanıcıları çekmek.  Ceará Eyalet Özerk Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi’nin (Cootraps) mali direktörü, bunun yeni kullanıcıları toplu taşıma ağına çekmeye yardımcı olacağını bildirdi. Bu konuda şu yorumu yaptı:

Bu, bürokrasiyi azaltmanın ve toplu taşıma ağına daha fazla kullanıcı getirmenin bir yolu. Daha fazla sayıda yolcu bekliyoruz, kullanıcılar için işleri kolaylaştırmak istiyoruz.

Birçok ülke Bitcoin benimsenmesi konusunda ilerliyor

Aynı zamanda, gelecekte diğer kripto para birimlerinde ödemeleri kabul etme olasılığını da analiz ediyorlar. Bununla birlikte, dahil etmek istedikleri dijital para birimleri hakkında hiçbir bilgi yok.  Bitcoin dünya çapında genişliyor ve bu kripto para birimlerinin benimsenmesini arttırmanın yollarından sadece biri. Brezilya ve diğer birçok ülke dijital varlıkların benimsenmesi konusunda ilerliyor.

Sao Paulo Eyaleti Sanayi Federasyonu (Paulo Fiesp) başkanı Paulo Skaf, ülkenin vergi sisteminin kullanıcıları dijital varlıklara doğru çekeceğini öngördü. İkinci en büyük Güney Amerika ülkesi olan Arjantin, toplu taşıma ücretlerini ödemek için dijital para birimleri de benimsedi. Alto Viaje ve Bitex şirketleri, bireylerin toplu taşıma ücretini ödemek için SUBE kartına para göndermelerine yardımcı olmak için birlikte çalışmaya karar verdi. 

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin