Toplam stabilcoin hacmi her gün 100 milyon dolar artıyor
Toplam stabilcoin hacmi her gün 100 milyon dolar artıyor

Toplam stabilcoin hacmi her gün 100 milyon dolar artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DeFi protokollerinin yükselişi ve likidite havuzlarındaki token talebi, stabilcoin arzında büyük bir artışa katkıda bulunuyor olabilir.

Stabilcoin hacmi günlük artışı 100 milyon dolara ulaştı

Coin Metrics’in kurucu ortağı Nic Carter’ın 3 Eylül tarihli tweet’ine göre, mevcut stabilcoin arzı Binance USD (BUSD), Dai (DAI), HUSD, Paxos Standard Token (PAX), USD Coin (USDC), USDK, Tether (USDT), USDT_ETH ve USDT_TRX neredeyse iki aydır her gün kabaca 100 milyon dolar artıyor.

Carter:

Herkes DeFi konusunda çok heyecanlandı, kimse stabilcoinlerin Temmuz ortasından bu yana günde 100 milyon dolar eklediğine işaret etmedi. DeFi getirileri ve faiz oranları, pek çok sabit parayı emen bir boşluk.

Stablecoinler, bu yıl oldukça etkileyici bir dönem geçiren DeFi protokolleri için likidite havuzlarında kullanılan tokenler arasında popüler ve rekabette kilitli fonları çekmek için daha büyük ve daha büyük getiriler sunuyorlar.

Tether başı çekiyor

Bununla birlikte Tether, stabilcoin pazarında hâlâ yaklaşık %80 hakimiyete sahip. CoinMarketCap’in verilerine göre, Tether’in toplam piyasa değeri 15 Temmuz’da 9,2 milyar dolar iken bugün itibarıyla 13,7 milyar doların üzerine çıktı. Bu neredeyse %50’lik bir sıçrama anlamına geliyor. USDT’nin işlem hacmi de aynı dönemde kabaca %150 artarak 21,9 milyar dolardan 54 milyar doların üzerine çıktı.

Düzenleyicilerden de peş peşe hamleler gelmeye devam ediyor. Bugün İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Andrew Bailey, stablecoin’lerin Birleşik Krallık yatırımcıları için ödemelerdeki sürtünmeyi azaltmak gibi bazı “yararlı faydalar” sağlayabileceğini söyledi, ancak kripto paraların “diğer formlar için bugün yürürlükte olan standartlara eşdeğer standartlara sahip olması gerektiği” konusunda uyardı. Bailey ayrıca, stabilcoinler ile ilgili koordineli uluslararası düzenlemelere duyulan ihtiyaca dikkat çekti:

Küresel bir stablecoin, sınır ötesi bir fenomendir. Bir yargı alanında çalıştırılabilir, başka birinin para birimi cinsinden ifade edilebilir ve tüketiciler tarafından üçüncü bir ülkede kullanılabilir. Düzenlemeler bununla eşleşmelidir.

Bu arada Bloomberg yeni Bitcoin tahmini ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. Detayları buradan inceleyebilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin