kripto para zarari
Toplam kripto para zararı 17 milyar doları geçti

Kripto para piyasası kan kaybediyor: Toplam kripto para zararı 17 milyar doları geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası, son 24 saatte toplam kripto para zararı olarak 17 milyar doları geçen tutarda kayıplar gösterdi. Bu genel kayıp ise başta Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash ve EOS gibi büyük kripto paraların değer kaybı ile tetiklendi.

EOS, büyük dijital varlıklar arasında en büyük kaybını yaşayan kripto para oldu. EOS fiyatında gecede yüzde 10’un üzerinde bir kayıp olduğunu gördük. EOS’un ardından Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Stellar ve Cardano gibi büyük kripto paralarında yüzde 7’nin üzerinde düştüğüne şahit olduk.

Kripto para zararı artmaya devam edecek mi?

Yayınladığımız haberlerde zaman zaman kripto para piyasasının ayı piyasasında olduğundan bahsediyoruz. Bu dönemde yaşananın ise boğa rallisi yerine bir düzeltme rallisi olduğunu görüyoruz. Haziran ayı ortasına kadar, piyasanın son iki ay içinde diğer dönemlerden daha istikrarlı olduğu görünüyordu. Ancak, Güney Kore’nin en büyük kripto para birimi değişimi olan Bithumb’un beklenmedik bir siber saldırıya uğraması piyasadaki toparlanmayı sona erdirdi. Bu durum ise kısa vadede büyük kripto paraların düşüşünü tetikledi ve  toplam kripto para zararı artış gösterdi.

Bithumb hack olayından önce, kripto para piyasası önemli bir ivme göstermişti. Öyle ki Bitcoin 6.300 dolardan 6,700 dolara kadar yükselmişti. Ancak, ABD ve Japonya’dan sonraki en büyük üçüncü kripto para piyasası olan Güney Kore’de en yaygın kullanılan dijital varlık alım satım platformunun saldırıya uğraması, -sonuçları aşırı derecede zarar verici olmasa da- yatırımcıları paniğe sürükledi.

21 Haziran’da, Bithumb’un zararının 30 milyon dolarlık sıcak cüzdanından çalınan fonlar olduğunu yazmıştık. Akabinde Bithumb, kayıplarını en aza indirmek için Bilgi ve İletişim Bakanlığı’nın bir alt kuruluşu olan Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA) ile işbirliği yapmaya başladı. Bithumb ekibi, KISA ve Bithumb güvenlik uzmanlarının çeşitli kurtarma operasyonunu seri bir şekilde başlatması ise kayıpların artmasının önüne geçti.

Bithumb takımından gelen açıklama şu şekildeydi:

Olayın gerçekleştiği 20 Haziran tarihinde, Bithumb, KISA’ ya yaklaşık 35 milyar Kore Wonu değerinde kripto para biriminin çalındığını bildirerek prosedürü hızlı bir şekilde işletti. Bununla birlikte, her bir kripto para biriminde hızlı bir şekilde kurtarma işlemi yaptığımız için, toplam hasar miktarı azaltılmış oldu. Bu nedenle, genel hasarın, başlangıçta beklediğimiz tutardan daha az olacağını tahmin ediyoruz.

Bithumb ayrıca, şirket fonlarının yaklaşık 450 milyon dolar değerinde olduğunu ve müşterilerin zararlarını kolayca karşılayabileceklerini bildirdi. Çalınan fonların ise toplam şirket fonunun sadece yüzde 6’sını oluşturduğunu söylediler.

ethereum 22 haziran grafik

Ethereum fiyatı nereye kadar düşer?

EOS’un yanı sıra bugün Ethereum’un büyük kripto paralar arasında en büyük kaybı yaşadığını görüyoruz. BTC ve ETH trendini takip eden Küçük kripto paralar ve tokenler göz önüne alındığında, kısa vadede ETH’nin eğiliminin gözlenmesi büyük bir önem arz ediyor.

Çeşitli momentum göstergeleri ETH için nötr bölgeyi işaret ediyor. ETH’nin göreceli güç endeksi (RSI) 40 seviyesinde ve ETH’nin MACD’si ise şu an AL sinyali vermektedir. Ancak, ETH için güçlü bir düşüş eğiliminde olan nötr bir sinyal bulunuyor. Bu ana düşüş trendi ise düşüşünün 400 dolara kadar düşebileceğini gösteriyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin