Tone Vays, Bitcoin yatırımcılarını uyardı.
Tone Vays, Bitcoin yatırımcılarını uyardı.

Tone Vays’tan çarpıcı Bitcoin yorumu: “ETF’ler Bitcoin’in bağımsızlığını yok edebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İyi bilinen bir Bitcoin savunucusu olan Tone Vays, Bitcoin’in tartışmasız olduğunu savunuyor.

Tone Vays: “Bitcoin’in tek bir borsada toplanması tehlikeli.”

Vays, Bitcoin’in onaylanamayacağını ve sadece düzenlenmiş bir kripto para birimi borsasında yaşamayacağını belirtiyor. Ayrıca Bitcoin fiyatının örneklemini belirterek, Bitcoin’in tek bir fiyatı olmayan “büyük bir ikilem” oluşturduğunu ekliyor. Bitcoin yanlısı Apple hisse senedinin ve S&P 500’ün tek bir fiyata sahip olduğunu söylüyor. Çünkü Vays’a göre, tüm hisse senedi ve arz tek bir yerde toplanıyor. Bitcoin savunucusu konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu yüzden sorun, Bitcoin ETF‘si geldiğinde, Bitcoin’in gerçekten stabil bir fiyata sahip olması için tüm Bitcoin’in tek bir yerde toplaması gerekiyor ve ben bu durumdan hoşnut değilim. Çünkü bu bir kaç milyon dolarlık bir borcu tek bir borsada hareket ettirecek, sonra da borsaların geri kalanı panikleyecek.

Bitcoin (BTC) en uzun haftalık kayıp serisine sahip olabilir

“Bitcoin tamamen bağımsız ve kontrol edilemez.”

Bitcoin taraftarı, tüm Bitcoin’lerin tek bir yerde toplanmasının çok daha istikrarlı bir pazar oluşturmasının yanında büyük riskler ortaya çıkaracağını ekliyor. Buna Vays, hackerlar için tek bir hedef haline gelmek de dahil olmak üzere, 1933’te altın için aynı durumun oluşturulmasını örnek vererek açıklamasını güçlendiriyor. Ayrıca Vays, Bitcoin’in %50 ila %60’ının Coinbase, Gemini gibi düzenlenmiş borsalarda veya ETF’nin altında yer alması durumunun büyük bir sorun olduğunu belirtiyor. Bunun nedeni olarak ise Bitcoin taraftarı, hükumetlerin bu işe girme ve el koyma gücünü gerekçe gösteriyor. Vays konuya yönelik şunları söylüyor:

Yani, tüm Bitcoin’in tek bir hükumetin kontrolünde olması tehlikeli bir durum. Yani ülkeler bu alanda egemen olmak isteyecek ya da ABD’nin egemenliğini kabul edecek.

Bitcoin savunucusuna göre, lider kripto para birimi anonim olarak kalmalı ve ona inanan insanları hayal kırıklığına uğratmamalı. Bitcoin tamamen bağımsız ve kontrol edilemez bir para birimi olarak varlığını sürdürmeli.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin