Bitcoin madenciliği artık kârlı değil
Bitcoin madenciliği artık kârlı değil

Fiyatlar diplere dalarken Bitcoin madenciliği ne durumda? İşte son veriler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ağının hash rate ile son bir ay içinde %30’dan fazla düşüş gösteren ve 1,3 milyon Bitmain S9 madencisini temsil eden Bitcoin madenciliği, BitMEX’in bir raporunda açıklandığı gibi mevcut ayı piyasasında kârsız hale geldi.

Büyük kayıplara uğrayan Bitcoin madencileri

Bu yılın Kasım ayından başlayarak diğer kripto para birimleriyle birlikte Bitcoin fiyatının büyük düşüşü, küçük çaplı trader’lar, ev madencileri, kurumsal yatırımcılar ve madencilik havuzları da dahil olmak üzere tüm kripto topluluklarını şiddetle etkiledi. Bununla birlikte, piyasa çöküşü, Bitcoin madencilik operasyonlarında kârsızlığa yol açtığından, madenciler şu anda en çok etkilenen topluluklar. BitMEX’in yakın tarihli bir raporuna göre, ayı piyasasında çoğu Bitcoin madencisi kayıplarla karşı karşıya geldi.

Rapora göre, son pazar çöküşü madenciler üzerinde hoş olmayan bir etkiye yol açtı ve bunların çoğu kayıpları nedeniyle mücadele ediyor. Bir aydan biraz daha uzun bir sürede, Bitcoin’in hash rate’i, BitMEX’in ortaya koyduğu gibi 1,3 milyar Bitmain S9 makinelerine eşdeğer %30’dan fazla düşüş gösterdi. Düşen kar oranı ile birlikte, Bitcoin fiyatı da büyük ölçüde düştü.

paraguay kripto madenciligi

Bitcoin madenciliği artık kârlı değil

Bitcoin madencilik endüstrisinin toplam geliri bir ay içinde büyük ölçüde düştü. Bitcoin madencilik sektörünün geliri Kasım ayında günde 13 milyon dolardı ve Aralık ayında günlük 6 milyon dolara düştü. Çok sayıda Bitcoin madencisi, madencilik işini kayıplardan dolayı destekliyor.

En büyük kripto para borsalarından biri olan BitMEX, piyasadaki çöküş nedeniyle Bitcoin Cash hard forkunu suçluyor. Raporda, hard forktan 2 gün önce 12 Kasım’da, madencilerin alışılmadık derecede büyük miktarda Bitcoin sattığı belirtiliyor. Boltzmann, madencilerin yaptığı Bitcoin satışlarının standart sapmasının 17,5 olduğunu tespit ediyor. Daha ileri analizlerde, bu madencilerin Slushpool üyesi olabilecekleri ortaya çıkıyor. Boltzmann, bu dönemde çok sayıda madencinin büyük miktarda Bitcoin sattığını ortaya çıkardı ki bu da piyasa çöküşünün başlamasının arkasındaki gerçek neden olabilir.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin