featured

Toncoin rallisi devam ediyor: Ancak aşırı alım seviyesi potansiyel bir düzeltmenin habercisi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zincir içi veri sağlayıcısı IntoTheBlock, X üzerinden kısa süre önce attığı bir tweette, Ethereum [ETH] ağındaki aktif Toncoin adreslerinin yedi kat artması nedeniyle Toncoin’in değerinin geçen ay yüzde 85’in üzerinde yükseldiğini belirtti.

toncoin

Basın zamanında Telegram onaylı kripto varlığı 2,54 dolardan el değiştirdi. CoinMarketCap tarafından takip edilen veriler, TON’un son yedi günde en fazla kazanç sağlayan varlık olduğunu ve bu dönemde yüzde 38’lik bir artış gösterdiğini ortaya koydu.

Kripto paranın Telegram’a entegrasyonunu çevreleyen heyecanın yanı sıra geçen ayki fiyat artışı da TON’un lider dijital para birimi Bitcoin [BTC] ile paylaştığı önemsiz korelasyona bağlanabilir. Aynı dönemde BTC’nin değeri yalnızca yüzde 3 arttı ve 26.000 dolar fiyat sınırında önemli bir dirençle karşılaşmaya devam ediyor.

Toncoin rallisi sona yaklaştı mı?

TON’un günlük grafikteki fiyat hareketleri, coin’in günlük işlemcileri arasındaki yükseliş durumunu doğruladı. Altının fiyatı yükseliş trendine başladığında birikimdeki artış TON alıcılarını spot piyasadaki satıcılarının üzerine çıkardı ve o zamandan beri kontrol onlarda kaldı.

Bir fiyat hareketinin gücünü ve yönünü ölçen kripto paranın Yönlü Hareket Endeksi (DMI), basın zamanında Pozitif Yönlü Göstergenin (yeşil) Negatif Yönlü Göstergenin (kırmızı) üzerinde konumlandığını gösterdi.

Yeşil çizgi kırmızı çizginin üzerinde yükseldiğinde, alıcıların gücü satıcıları aştığı için fiyat üzerinde aşağı yönlü baskıdan daha fazla yukarı yönlü baskı olduğunu gösterir. TON akümülatörlerinin piyasayı kontrol altında tutmasına rağmen varlık aşırı alım seviyelerine itilmiştir. Bu da ufukta bir fiyat geri çekilmesinin olabileceğini gösteriyor.

Bir varlığın “aşırı alım” seviyesinde olduğu kabul edildiğinde bu durum bir düzeltme yaşanacağının işareti olabilir. Bunun nedeni fiyatın uzun vadede sürdürülemez bir seviyeye yükselmiş olmasıdır.

Bunun birincil göstergesi TON’un 6 Eylül’de fiyatından farklılaşan Chaikin Para Akışı oldu. Varlığın fiyatı o zamandan bu yana yükselirken CMF’si düşüş eğilimini sürdürüyor. Bu durum genellikle satış sinyali olarak yorumlanan bir düşüş sapması yaratıyor.

Benzer şekilde Toncoin’in temel momentum göstergeleri de boğaların destekleyemeyeceği aşırı alım seviyelerine yerleşti. Kripto paranın Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Para Akışı Endeksi (MFI) basın zamanında 76,55 ve 92,62 idi. Bu seviyelerde fiyatın geri çekilmesi yaygındır.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin