Büyük para neden Bitcoin’e akmıyor? Tom Lee cevaplıyor
Büyük para neden Bitcoin’e akmıyor? Tom Lee cevaplıyor

Tom Lee’den ilginç Bitcoin öngörüsü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tom Lee, Bitcoin’in (BTC) S&P 500 pazar endeksi ile pozitif korelasyon içinde olduğunu ve makro kargaşaya karşı korunma olmadığını belirtti.

Tom Lee: “Bitcoin makro faktörlere göre hareket eder.”

Röportaj sırasında Lee, pek çok kişinin Bitcoin’i makro ekonomik şoklara karşı bir hedge olarak değerlendirdiğini göz önüne alarak, görüşünün popüler olmadığını kabul etti.  Bununla birlikte ünlü analist, bazı krizlerin Bitcoin’in fiyatı üzerinde -Kıbrıs’ta meydana gelen krizi dikkate alarak- olumlu bir etkisi olabileceğini kabul ettiği halde BTC’nin bunlara karşı değil, makro faktörlere uygun olarak çalıştığından emin:

Bitcoin’in bir makro hedge olduğunu söylemem gerekirse, S&P’nin kötü bir yılı olduğunda verilerin mekanik olarak Bitcoin fiyatının en iyi olduğunu göstermesi gerektiğini söylemeliyim. Bitcoin’in başlangıcından bu yana S&P’nin düştüğü yıllardan size kanıtları vereyim. Bitcoin yıllık ortalama %19’luk bir negatif gelir elde etti…

Usta analist: “S&P 500 yükseldiğinde Bitcoin fırlıyor.”

Lee ayrıca S&P endeksinin uzun vadeli ortalama getiri seviyesinin altında kaldığı yıllarda Bitcoin’in ortalama kazancının %300 olduğunu belirtti. Aynı zamanda, endeksin %15 veya daha fazla arttığı yıllar boyunca BTC’deki ortalama artış %1.800 idi. Lee sonuç olarak “Bitcoin’in en iyi yılları, S&P’nin çok iyi performans gösterdiği yıllarda gerçekleşti.” Dedi. Lee’nin görüşleri, Ağustos başında, Bitcoin’in gördüğü büyümeden makro ekonomik şokların sorumlu olduğunu öne süren kripto ödeme şirketi Circle’ın CEO’su olan Jeremy Allair’in fikirlere aykırı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin