Uzman stratejist Tom Lee, Bitcoin ETF kabulü için formülünü açıkladı
Uzman stratejist Tom Lee, Bitcoin ETF kabulü için formülünü açıkladı

Tom Lee: “Bitcoin pazarı mevcut Tether sorunlarından etkilenmiyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC’ye konuşan Fundstrat’tan Tom Lee, Bitcoin’in iki yıl içinde yeni zirvelere ulaşmasını beklediğini yineledi. Ayrıca gündemde olan Tether (USDT) ile ilgili mevcut sorunlardan da bahsetti.

Fundstrat’ın araştırma şefi Tom Lee, CNBC’ye verdiği demeçte, Cuma günü BTC fiyatlarının hafifçe düştüğünü ve pazarın USDT ile ilgili bazı sorunları görmesine rağmen Bitcoin’in yükselmeye devam edeceğini ve boğa sezonunun çoktan başlamış olabileceğini dile getirdi.

Tom Lee, Kripto pazarının büyüdüğüne dair 11 işarete vurgu yapıyor

Tom Lee’ye göre, bu işaretler Bitcoin’e yön veren en önemli faktörler. Ve bu faktörler, DLT, teknik ve temel analiz ve aynı zamanda kripto işlem hacimleriyle ilgili.

Ticaret hacimleri konusunda ise, Lee, yıl başından bu yana, belli bir istikrarı yakalayamamış çeşitli ülke fiat paralarının yerine BTC’yi kullanan birçok üçüncü dünya ülkesinin olduğuna vurgu yaparak yıldan yıla görülen bir artış söz konusu olduğunu söyledi. Aktif Bitcoin kullanıcılarına örnek olarak ise Türkiye ve Venezuela’yı gösterdi.

Teknik analistlere göre, Nisan ayında BTC, 200 günlük MA seviyesini aştı ve bu durum yükseliş eğilimine işaret ediyor.

Lee, Bitcoin’in dayandığı temellerin iyileştiğini, teknik olarak bakıldığında gözle görülür gelişmeler olduğuna ve şimdi esas olarak kripto para sahiplerinin ödeme seçeneği olarak kullanmaya başladığını dile getiriyor.

Mevcut Tether sorunları

Tether (USDT) ile ilgili şu anki sıkıntılar konusuna da değinen Lee, Bitcoin’in bu durumdan çok fazla etkilemeyeceğini, “yatırımcıların çoğunluğunun Tether’da alış pozisyonunda olduğunu çünkü Bitcoin’de alış pozisyonun olmak istemediklerini” söylüyor.

u.today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin