isvicre iran abd
ABD yaptırımlarına rağmen İsviçre ve İran arasında ticaret kripto paralar ile devam edebilir

ABD yaptırımlarına rağmen İsviçre ve İran arasında ticaret kripto paralar ile devam edebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İran, kripto para sektörünü ABD yaptırımlarını aşmanın bir yolu olarak görmeye devam ediyor. Dijital varlıklar, günümüzde özellikler uluslar arası ödemeler için giderek daha uygulanabilir bir seçenek haline geldiğinden ülke bu alanda gelişimini hızlandırıyor. Böylece yaptırımları aşmayı amaçlarken ABD’nin bu konuda henüz yapabileceği çok bir şey yok gibi gözüküyor.

İsviçreli şirketler ise yetkililerin bu konuda mevzuat çıkarmasını bekliyor. Bazıları ise yakın zamanda dijital ödemeler konusunda bir mevzuatın çıkacağına inanıyorlar. İsviçre-İran Ticaret Odası Başkanı Simon Fundel, “önümüzdeki üç ila dört ay içerisinde ilk işlemlerin gerçekleşebileceğini” beklediklerini dile getirdi.

Kripto paralar ABD yaptırımlarını aşmak için en önemli bir faktör olarak görülüyor

Geçtiğimiz yıl bilindiği gibi ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yapılan ödemeler konusunda ve şirketlerin ulus içinde faaliyet göstermesini zorlaştıran yaptırımlar getirmişti. Avrupa Komisyonu o zamandan beri meşru işletmelerin ülkede faaliyet göstermesini sağlamak için bazı adımlar attı.

Ayrıca Rusya’nın da ABD yaptırımlarını aşmak için kripto para kullanımını ciddi bir şekilde düşündüğü bilinen bir gerçek. Dijital paralar ile yapılan işlemlerin henüz belli bir zemine oturulmaması ve sahip oldukları merkezsizlik bu çeşit yaptırımların aşılmasını kolaylaştırıyor.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin