İşte 12 bin doları kıran Bitcoin için Tom Lee’den yeni tahmin
İşte 12 bin doları kıran Bitcoin için Tom Lee’den yeni tahmin

Tom Lee’den boğa piyasasına dair hem iyi ve hem de kötü haberler var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fundstrat analisti Tom Lee, Bitcoin boğa piyasasının sahnede olduğuna dair daha fazla kanıt buldu. Lee, 2 Nisan’da BTC’in 5.000 dolara çıktığı aynı gün, Misery Index’in 89 dolara ulaştığını belirten bir tweet paylaştı.

Tom Lee Bitcoin’in düşme ihtimalini de değerlendirdi

Bitcoin Misery Index (BMI), Fundstrat tarafından ters endeks olarak oluşturulmuş bir yatırım aracıdır. Yani, Bitcoin Misery endeksi ne kadar düşükse, satın alma fırsatları o kadar iyi demektir. Başka bir deyişle, Bitcoin almak için daha fazla acı iyidir.

Öyleyse Tom Lee, 2 Nisan’da endeks bu kadar yüksekken neden şimdi boğa piyasasının başladığını ilan ediyor? Lee, tweette Bitcoin boğa pazarı sırasında BMI’nin sadece 67’nin üzerinde olduğunu söyledi. Bu durumu Lee, “Boğa piyasasının başladığına dair daha fazla kanıt” olarak nitelendiriyor. Analiste göre, BMI Haziran 2016’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının iki tarafı bulunuyor.

Birincisi, bu kadar yüksek bir BMI elde etmenin bir dezavantajı var. Lee’ye göre, Bitcoin, seviyesi 67’nin üzerine çıktığında, zirveden sonra %25 oranında düşme eğilimine sahip. Lee, bu duruma “Kâr yapma” zamanı diyor.

Ancak en önemlisi olan ikinci durum ise, ayının gelecek dönemde piyasadan çıkabileceği sonucudur. Lee bu durumu şöyle açıklıyor:

Asıl konu, BMI’nin 67’ye ulaşması, Bitcoin için ayı piyasasının muhtemelen 3.000 dolar seviyelerinde biteceğinin başka bir göstergesi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin