Telegram Open Network başlatılıyor
Telegram Open Network başlatılıyor

Telegram Open Network başlatılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Telegram Open Network’ün (TON) test edildiği bildiriliyor. Rus haber yayını Vedomosti’ye göre, Telegram yüksek hız gösteren özel bir beta versiyonunu piyasaya sürdü. Telegram, piyasadaki en büyük mesajlaşma uygulamalarından ve kripto kullanıcıları için favorilerden biri.

Telegram Open Network özel betası test edildi

Birkaç ay süren sessizliğin ardından, Vedomosti, Telegram’ın TON ağı için özel bir beta testi başlattığını açıkladı. Rapora göre, TON Blockchain, sınırlı sayıda global geliştirici tarafından test ediliyor.

Vedomosti, ağa erken erişimi olan şirkete yakın kişilerle iletişim kurdu. Bu isimsiz kişiler, geliştirici ekiplere, Telegram Open Network Blockchain node’lerini özelleştirme fırsatı verildiğini söyledi. Bununla ilgili veya duyuru hakkında belirli bir bilgi bulunmamasına rağmen, TON Blockchain “son derece yüksek işlem hızı” gösterdi. Akıllı sözleşmeler ve Blockchain kodu hala test aşamasında.

Telgraf mesajlaşma uygulaması 2013 yılında Nikolai ve Pavel Durov tarafından kuruldu. Ağ, Mart 2018’de 200 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşmayı başardı. Durov’a göre, Facebook, Messenger ve WhatsApp’ın bağlantısı kesildiğinde, Telegram’ın mesajlaşma uygulaması üç milyon yeni kullanıcı aldı.

ICO iptal edildi

Ağı geliştirmek için, Telegram iki özel İlk Para Teklifi’nde (ICO) 1.7 milyar dolar toplayabildi. Firma halka arz sonrası gerekli fonları beklenenden daha kısa sürede toplayabildikten sonra iptal edildi.

Vedomosti’ye göre, test platformunun çıkış tarihi henüz açıklanmadı. Pavel Durov, Blockchain ağını ne zaman piyasaya sürmeyi planladıklarıyla ilgili herhangi bir bilgi hakkında yorum yapmadı.

Kasım 2018’de bildirdiğimiz gibi, Telegram Open Network %70 hazırdı. Rus medyası ve The Block, TON’un en azından bazı yönlerde neredeyse %90 oranında tamamlandığını bildirdi. Örneğin, ADNL üzerindeki Overlay ağları veya ADNL üzerindeki overlay ağları için yayın protokolleri zaten %100 tamamlandı. TON Raporundan bazı kısımlar şu şekilde:

Telegram Open Network, bir istek (örneğin, yayınlanmış bir işlem) iletmek ve TON Blockchain bloklarını yeni oluşturulan ağ üzerinden dağıtmak için gerekli bir bileşendir.

Mevcut, raporlar dijital varlığın veya Blockchain ağının başlatılması ile ilgili belirli bir tarih vermedi. Ancak Telegram Open Network piyasaya çıkar çıkmaz kripto alanında en hızlı ve en önemli ağlardan biri olması bekleniyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin