Tom Lee: “ABD halkı vergi ödemeleri için kripto paralarını satacak.”
Tom Lee: “ABD halkı vergi ödemeleri için kripto paralarını satacak.”

Tom Lee: “ABD halkı vergi ödemeleri için kripto paralarını satacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tom Lee: “ABD halkı vergi ödemeleri için kripto paralarını satacak.” Analist Tom Lee’nin tahminlerine göre, ABD’li haneler kripto paralar üzerinden 25 milyar dolar vergi borçlu. Perşembe günü yayınlanan bir rapora göre Tom Lee, ABD hane halklarının kripto para birimi için 25 milyar dolarlık sermaye kazancı vergisi borcu olduğu belirtti. Ayrıca Tom Lee, kripto para borsalarının gelir vergilerine tabii olduğunu ve hem halkın hem de borsaların ABD hükumetine ödeme yapmak için kripto paralarını satabileceğini söyledi.

Tom Lee: “Vergi gününden önce kripto paralardan itibari paralara “devasa geçiş” olacak.”

Wall Street analisti, Nisan ayı ortası vergi iadesi sonrasına kadar dijital paraların ABD doları olarak “devasa” satışına yol açabileceğini söyledi. Geçen yıl, Bitcoin fiyatı (BTC) 13 kattan fazla yükseldi ve Aralık ayı ortasında 19.000 doların üzerine çıktı. Vergi ile ilgili satışlar, Bitcoin’in bu sene için sert bir başlangıç ​​yapmasını sağlar.

Tom Lee: “Borsalar vergi yükümlülüklerini yerine getirmek için BTC/ETH satıyor.”

JP Morgan Chase’deki eski sermaye eşitliği stratejisti olan Tom Lee, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini resmi olarak kapsayan analizler yapan en büyük Wall Street analisti. Analist Perşembe günkü bir raporunda şu açıklamaları yaptı:

Bu, kriptodan USD’ye büyük bir çıkış ve tarihsel tahminler USD çıkışının 1 dolarlık değerinin, kripto para pazarı üzerinde 20-25 dolarlık bir etkisi olduğunu gösteriyor. Ayrıca,  gelir vergilerine tabii olan kripto para borsalarının üzerinde ABD yargı güçlerinin bir satış baskısı olduğuna inanıyoruz. Pek çok kripto para borsasının 2017 yılında 1 milyar dolardan fazla geliri oldu. Bu borsalar dolar yerine Bitcoin veya Ethereum (ETH) gibi kripto paralar ile çalıştılar. Şu anki durumda, bu borsalar vergi yükümlülüklerini yerine getirmek için BTC/ETH satıyor.

Son 12 aylık Bitcoin performansı

Tom Lee: “ABD halkı vergi ödemeleri için kripto paralarını satacak.”
Tom Lee: “ABD halkı vergi ödemeleri için kripto paralarını satacak.”

Tom Lee: “Düzenlemeyle alakalı riskler hala geçerli.”

Analistler, piyasa kapitalizasyonunun en büyük kripto para biriminin ilk çeyrekte düzenleyici belirsizliğe bağlı olarak yüzde 50 düştüğünü belirtti. CoinDesk’in Bitcoin fiyat endeksine göre, ikinci çeyreğin ilk beş gününde hafif bir düşüş kaydederek 6.800 dolar seviyesine ulaştı. Tom Lee konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:

Düzenlemeyle alakalı riskler hala geçerli. Ayrıca şu anki bulgular, Bitcoin Yoksulluk Endeksimiz tarafından ölçüldüğünde hala kötü durumda.

Yatırımcılar, 2017 yılında kripto para ve hisse senetlerinden 1,04 trilyon dolarlık sermaye kazancı elde etti

Bitcoin’in fiyatındaki düşüşe rağmen, ABD’li yatırımcılar hala kripto paraların geçen yılki muazzam rallisinde sermaye kazancı vergisine borçlu olabilir.  Tom Lee, kripto para yatırımcılarının, ABD hanevhalklarının sermaye kazançlarının yaklaşık yüzde 52’sini gerçekleştirme konusundaki tarihsel eğilimlerine dayanarak, 2017 yılı için 25 milyar dolarlık vergi yükümlülüğü olduğunu tahmin ediyor.

Tom Lee, yatırımcıların 2017 yılında kripto para ve hisse senetlerinden 1,04 trilyon dolarlık sermaye kazancı elde ettiklerini söyledi. 2007 yılında, mali krizin başladığı ve Bitcoin’in piyasaya sürülmesinden kısa bir süre önce olduğu gibi, birleşik rakamın en fazla 924 milyon dolara ulaştığını da ekledi.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin