TokenInsight raporu: Binance, Bitfinex ve Bittrex kullanıcı tabanları oldukça dağınık
TokenInsight raporu: Binance, Bitfinex ve Bittrex kullanıcı tabanları oldukça dağınık

TokenInsight raporu: Binance, Bitfinex ve Bittrex kullanıcı tabanları oldukça dağınık

service service
Share

Share This Post

or copy the link

TokenInsight kısa süre önce, ‘2019 Cryptocurrency Spot Exchange Industry’ başlıklı spot borsa endüstrisindeki eğilimleri, ticaret faaliyetleri, düzenlemeler ve kullanıcı trendleri açısından analiz eden bir yıllık rapor yayınladı. Bahsedilen rapora göre, tüm kullanıcıların % 75’i dünyanın en büyük 10 kripto borsalarına ilgi duyuyor, kalan % 25’i ilk 10’u takip eden 40 borsaya dağılıyor. Rapora göre ayrıca Binance, Coinbase Pro, ve Upbit, kullanıcı sayısına göre listedeki ilk 3 borsa.

Önceki iki çeyreğe kıyasla, 2019’un dördüncü çeyreğinde aylık ziyaretler açısından ilk 10 borsa sıralamasında önemli değişiklikler söz konusu. Coinbase’i geçen Binance ilk sırada yer alırken, Upbit 2 basamak yükseldi. Ancak Coinbase Pro, Yobit ve Bithumb bu çeyrekte sıralamada geriye düştüler.

Raporda ayrıca borsalarda aylık ortalama bağımsız kullanıcı sayısı en yüksek olan üç ülkenin ABD, Güney Kore ve Rusya olduğu belirtildi. Amerikalı kullanıcıların ayrıca Binance, Coinbase Pro, Bittrex ve Kraken gibi çeşitli borsalarda yüksek bir hacim oranı oluşturduğu bildirildi.

Bununla birlikte, ülkelere göre ziyaretçilerin yüzdesi açısından Binance, Bitfinex ve Bittrex’in oldukça dağınık olduğu bildirildi; ilk 5 ülke borsadaki kullanıcıların sadece % 40’ını oluşturuyor.

Ziyaretçilerin yüksek derecede bölünmesi, borsanın küreselleşmesinin güçlü olduğunu ve diğer yandan platformun uyumluluk açısından güvenliğini artırabileceğini gösteriyor.

Bununla birlikte, Binance ve HitBTC’nin 2019’un üçüncü çeyreğinde her ikisi de bir önceki aya göre % 10’u aşan “kullanıcı büyümesi” yılın dördüncü çeyreğine kadar uzanmadı. Aslında, KuCoin, Bithumb, Yobit ve HitBTC hariç, diğer borsalar dördüncü çeyrekte hafif bir artış gösterdi ve Poloniex art arda iki çeyrek boyunca % 2’den fazla büyüme bildirdi.

Bunların arasında Binance hala en kapsamlı ve sağlam kullanıcı tabanına sahip, hayran sayısı 1 milyonu aştı ve büyüme ivmesi hızlı.

TokenInsight ayrıca yeni bir dijital varlık spot borsa derecesi yayınladı. Liste, belirtilen kripto borsalarının Q3 ve Q4 performansını karşılaştırdı. Binance, Coinbase Pro ve Huobi Global derecelendirmeleri, ‘A’ puanlarını 3. Çeyrekten 4. Çeyreğe kadar koruyamadı. Ancak Bitstamp, 4. çeyrekte ‘A’dan‘ BBB’ye bir düşüş yaşarken, Bithumb ‘BBB’den‘ B’ye indi.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin