Müjde! Kripto paralar yeni yasa ile “para” yerine geçecek
Müjde! Kripto paralar yeni yasa ile “para” yerine geçecek

Token sınıflandırması tasarısı kriptonun ABD’de kalmasını hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para aslında ABD’de patlama yaptı. Ancak Malta, Cebelitarık ve teknoloji ile finans dostu yasaları daha fazla zorlayabilen diğer ülkeler gibi yargı alanlarına karşı kaybetmeye başladı. Şu an ise kriptonun kalbini Amerika’da tutmak için token sınıflandırması adı verilen tasarı gibi çabalar ile çeşitli gayretler olduğu görülüyor.

Forbes’e göre, özellikle İsviçre ICO’nun menkul kıymet olmadığını ilan etmesinden sonra ABD İsviçre’ye akın eden birçok kripto girişimi kaybetti. Bu özellikle, kripto para ve Blockchain geliştiricilerinin çoğunun San Francisco’dan İsviçre’deki kripto Vadisi’ne geçmesi ile gerçekleşti.

O zamandan beri, İsviçre menkul kıymet tanımında küçük bir geri çekilme gösterirken, Singular DTV CEO’su Zach LeBeau’nun Forbes’e hükümetin ‘orada Blockchain gelişimini yavaşlatan’ daha ABD merkezli bir yaklaşım’ başlattığını söyledi. Teknoloji şirketlerini devlet için bir fırsat haline getirmek isteyen bir Florida milletvekili, ABD düzenleyicilerine ICO’nun menkul kıymet durumundan muaf olmasına yardımcı olacak “Token sınıflandırması” tasarısını sundu.

Wyoming, ABD’de Blockchain ve kriptoyu ABD’de tutmak için kongreye  token sınıflandırması tasarısını tanıtıyor

Yeni Wyoming Valisi Mark Gordan ise 7 Ocak’ta yapılan açılış konuşmasında (http://kgab.com/gov-mark-gordons-inauguration-speech/) eyaletin doğrudan Blockchain’e destek verme yanlısı olduğunu vurguladı.

Gerçekten de, Wyoming son zamanlarda kripto ve geleneksel finansın entegrasyonunu öngören bir tasarıyı kabul etti. Ve Gordan’ın konuşmasında da belirtildiği gibi, Wyoming BeefChain ve SheepChain Blockchain girişimlerine ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında, IOHK ve Cardano CEO’su Charles Hoskinson, Malta Blockchain konferansında yaptığı röportajda Cardano’nun aslında bu yıl Wyoming’e taşınma niyetinin kripto dostu mevzuatın kendilerini çekmesi olduğunu açıkça belirtti.

Kongre üyesi Warren Davidson ve Darren Soto tarafından sunulan Token Sınıflandırması tasarısının halen masada bekliyor. Devletler, potansiyel olarak kâr sağlayabilecek teknoloji şirketlerini çekmek için genellikle yasalarını buna uygun hale getirme isteğinde olsalar da, kongre prosedürü işleyişin daha hantal ilerlemesine neden oluyor. Yine de, Token sınıflandırılması tasarısı eşzamanlı olarak Blockchain şirketleri için büyük bir nimet olacak. Ve SEC’in kriptoyu yönetmedeki rolünü netleştirip düşürebilecektir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin