Tim Draper
Tim Draper

Efsane internet yatırımcısı Tim Draper, kripto paralarla ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri, bazıları için her ne kadar sabah kahve içerken okunacak bir dizi hikayeden ibaret olsa da hatrı sayılır bir grup insan için yavaş yavaş gelişen ve tüm dünyayı içine alan bir ekosistem. Böyle düşünenlerden biri de Stanford’dan mezun olduktan sonra girişim sermayesi yatırımcısı olan Draper Associates kurucusu Tim Draper.

“Beş yıl sonra kripto paralar her yerde olacak.”

Tim Draper’ı aslında basit bir kripto para destekçisi olarak tanımıyoruz, kendisinin daha önce Skype ve Tesla başta olmak üzere çoğunluğu internet temelli bazı girişimlere yatırım yaptığını da biliyoruz.

Son olarak CNBC’nin Fast Money programına katılan ünlü yatırımcı, kripto para birimlerinin beş yıl içinde her yerde olacağını söyledi.

Draper:

Beş yıl sonra bir Starbucks’a girip kahvenizi geleneksel parayla ödemeye çalıştığınızda, barista size kahkaha atacak ve “Bu ne? Hala kuruşları mı sayıyorsunuz?” diyecek.

Programın 10 dakikalık bir bölümünde konuşan Draper, kripto paraların bazı politik güçlerin ya da başkalarının kontrolüne tabi olmadığının altını çizdi ve yakın zamanda “uluslararası” kavramının yok olup “global” kavramının öne çıkacağını belirtti.

Draper’ın bu sözleri, 3 ay önce yaptığı açıklamayı anımsattı.

Bitcoin tek stabil kripto para.”

İnsanların kripto para birimlerine yalnızca hızlı para kazanma yolu olarak bakmasını eleştiren Draper, temeldeki Blockchain teknolojisinin olumlu ancak daha az bilinen özellikleri hakkında da bilgiler verdi.

Draper ayrıca şunları söyledi:

Birçok hükümet, bizim için sanal ve rekabetçi bir hale bürünecek. Dolayısıyla düşük ücretler karşılığında daha iyi hizmetler sağlayacaklar. Bu, hükümetlerin daha önce yapmak zorunda olmadıkları bir şeydi.

Bitcoin’in tek stabil kripto para birimi olduğunu da söyleyen Tim Draper, sözlerine şöyle devam etti:

Beş yıl sonra, hiçbirimiz fiat para kullanmıyor olacağız. Çünkü Bitcoin ve kripto para birimlerinin etrafında önemli bir mühendislik çabası, heyecan ve odak var. Bu sebeple böyle bir durumun ileride bizi beklediğine inanıyorum.

Tim Draper, 2014’ten beri elinde 30.000 Bitcoin tutuyor

2014 yılında U.S. Marshals Service açık artırmasından 350-500 milyon dolar değerinde 30 bin BTC satın alan Draper, aynı zamanda tutarlı Bitcoin tahminleriyle tanınıyor. Draper 2014 yılında yaptığı tahmininde, Bitcoin’in 3 sene içinde 10 bin doları aşacağını söylemişti ve bu tahmininde yanılmadı.

Yeni bir tahmin yapıp yapmayacağı da sorulan ünlü yatırımcı, 12 Nisan 2018 tarihinde tüm dünyaya bir fiyat tahmini duyuracağını açıkladı.

Tim Draper, Forbes’un 1 ay önce açıkladığı Kripto Para Zenginleri listesinde 19. sırada yer almıştı.

Programı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

cnbc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin