featured
Haftanın kaybedenleri (2-9 Mart)

Haftanın kaybedenleri (2-9 Mart): %20 düşen Bitcoin en üst sırada değil!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası için pek de iç açıcı geçmeyen şubat ayının ardından, çok daha kötü senaryolarla karşı karşıya kaldığımız mart ayını neredeyse yarılamış durudayız. Haftanın kaybedenleri listemizde, bu hafta değeri en çok düşen kripto para birimlerine göz atabilirsiniz.

Bitcoin‘in ters head-and-shoulders boyun çizgisi direncini yenmesiyle, fiyatı bu ayın en düşük sayısı olan $8,371‘e geriledi. Dünyanın en değerli kripto para birimi, haberin yazılış anı itibarıyla $9.219,81‘den işlem görüyor.

Ancak Bitcoin’in 5 Mart’taki yüksek seviyesi olan $11.660’tan yüzde 28’lik düşüş, 14 Şubat’tan bu yana ilk kez 350 milyar doların altında piyasa kapitalizasyonunu zorluyor.

BTC’deki satışlar, daha geniş pazarlara yönelmiş görünüyor. En değerli kripto para listelerinin ilk 25’i bu haftayı düşüşle kapatıyor.

Bu hafta Bitcoin %20,98 oranında değer kaybetse de daha fazla düşen kripto paralar da vardı: TRON, ICON ve IOTA gibi… Gelin hep beraber bu kripto para birimlerinin performans analizini inceleyelim.

Haftanın kaybedenleri (2-9 Mart):

Nano

Nano
Nano

Haftalık performans: -42.65%
Tüm zamanlar en yükseği: $34,40
2 Mart kapanış fiyatı: $16.20
9 Mart fiyatı: $9.29
Piyasa büyüklüğü bakımından sıralaması: 22

1 Mart’ta $17,38 seviyesine ulaşan Nano fiyatı, bu hafta 23 Şubat’tan bu yana ilk defa 10 doların altına düştü.

Litecoin kurucusu Charlie Lee’den gelen olumlu haberlere rağmen, ciro Nano teklifini daha geniş bir pazarda satmayı sürdüremedi.

An itibarıyla 11,35 dolardan işlem gören kripto para şu an pazar payı bakımından 19. sırada yer alıyor.

TRON

TRON
TRON

Haftalık performans: -38.51%
Tüm zamanlar en yükseği: $0.30
2 Mart kapanış fiyatı: $0.05
9 Mart fiyatı: $0.03
Piyasa büyüklüğü bakımından sıralaması: 15

Bu yılın başlarında kayıtlara geçtikten sonra, TRON ciddi eleştirilerin odağından kurtulmayı başaramadı.

Bu hafta TRON, seyahat endüstrisindeki Blockchain uygulamalarını ilerletmek için Trip.io ile stratejik bir ortaklık başlattı ve BitGuild (Blockchain oyun platformu) ile de stratejik işbirliği duyurdu.

TRON’un kurucusu Justin Sun, ana ağın lansmanını hızlandırma planlarını ortaya çıkaracak kadar ileri gitti. Yine de, olumlu haber akışı TRON fiyatlarının altına bir zemin koyamadı. TRX/USD dün 0.03 dolara düştü. 8 Şubat’tan bu yana en düşük seviyesi…

ICON

ICON
ICON

Haftalık performans: -38%
Tüm zamanlar en yükseği: $12.04
2 Mart kapanış fiyatı: $3.71
9 Mart fiyatı: $2.30
Piyasa büyüklüğü bakımından sıralaması: 24

Şubat ayının en çok kaybettireni, bu aya da iyi bir başlangıç yapamadı.

ICON’un ICX tokenlerinin fiyatı, Binance’te 22 Aralık’tan bu yana en düşük seviye olan $2,16 seviyesine geriledi ve bu kadar alçalması, ayıların piyasa kontrolünde olduğunu gösterdi.

Bununla birlikte, göreli güç endeksi ile gösterilen kısa vadeli aşırı satım koşulları küçük bir düzeltme rallisi sayılabilir.

Bu listede olmasa da %20’yi aşan değer kaybıyla Bitcoin’den söz etmemek olmaz. Kripto para piyasasındaki en büyük paya sahip Bitcoin’in neden düştüğünü dün açıklamıştık.

coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin