Düşüşler onun umrunda değil: Tim Draper çılgın Bitcoin tahminini yineledi
Düşüşler onun umrunda değil: Tim Draper çılgın Bitcoin tahminini yineledi

Tim Draper, Bitcoin ve Ether’e olan inancını koruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tim Draper, Bitcoin ve diğer pek çok kripto para biriminin Ağustos 2018’de devasa bir satış hacmi yaşadığını söyledi.

Bu hafta, Bitcoin %6,2 oranında bir düşüşle 5.887 $ seviyesine geriledi. Bu, Haziran ayından beri öncü dijital para biriminin en düşük seviyesi. Bununla birlikte, Bitcoin düşük ancak istikrarlı seviyesini korudu ancak Ether bunu %13 gibi düşük bir seviye ile takip etti. Kripto para piyasasının toplam değeri, Ocak 2018’de 835 milyar dolardan 192 milyar dolara düşmüştü. Bu, 2017 yılında Bitcoin Bonanza’da belirtilen kazancın çoğunun kaybedildiği anlamına geliyor.

Tim Draper: “Ether yarışta geride”

Bu satış, büyük olasılıkla kripto para birimlerinin fiyatının yükselmesi ve fiyatların daha makul seviyelere getirilmesi nedeniyle piyasaya girmeyen yatırımcıların piyasaya sürülmesinden kaynaklanıyor. Bu, SEC’in, Bitcoin destekli ETF’ler üzerindeki kararlarını yola koyduğu gerçeğiyle birleşince ortaya çok farklı bir durum çıkıyor.

Ether ve Bitcoin’in astronomik yükselişine eşlik eden kripto işletmelerinin “Cambrian patlaması”, Ethereum Blockchaini’ne adanmış olduğundan Bitcoin’den daha hızlı düşüyordu. Pek çok girişimci, bu kadar başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş kripto yatırımlarının hayal kırıklığına uğradığını düşünüyor. İronik olarak Ethereum’un, kurulacak şirketlerin piyasadaki dalgalanmalarına karşı daha savunmasız hale getirildiği bir platform sağladığı gerçeğinden bahsediliyor.

Eter geçen ay yüzde 39, Bitcoin ise yüzde 22 düştü. 2017 yılında Ether, kripto pazarının yüzde 32’sini oluştururken Bitcoin yüzde 39’luk bir büyüme kaydetti. Şu anda Ether yüzde 14 ve Bitcoin yüzde 54 gibi bir performans gösteriyor. Piyasanın geri kalanı, yatırımcıların değerlerini saklamaya karar verdikleri Altcoinler’den oluşuyor.

Dalgalanmalardan izole olmak

Kripto para birimlerinde varlık sınıfı olarak hala büyük ilgi var. Kripto ve diğer varlıklar arasında düşük bir korelasyon olduğu göz önüne alındığında, küresel pazarın güçlü, iyi bir şekilde izole edilmiş olduğu görülmektedir. Ancak, bu iki ucu keskin bir kılıç da olabilir.

Birçok insan kripto paranın geleceğin en iyi varlığı olduğuna inanırken son on iki ayın rollercoaster yolculuğu da durumun böyle olmadığını gösteriyor. Türk kripto sahipleri, TL’deki yüzde 25’lik düşüşe karşı yaptıkları yatırımları ikiye katladılar, kripto paraların benzer bir düşüşte benzer bir dönemde yaşandığına dikkat etmiyorlar. Kripto para birimleri, diğer varlık sınıflarından izole edilmiş olsa da yükselen bir piyasanın dalgalanmalarına karşı bir bağışıklığı yok.

Bununla birlikte, sıra dışı milyarder Tim Draper, son zamanlarda mevcut kripto koşuşturmacası için ünlü bir kripto “rap şarkısı” ile bir bağlantı tweetledi. Potansiyel yatırımcılara yeni bir dünya düzeninin mümkün olduğunu ve bir “hodler” olmak isterlerse onlara sınırların ötesinde bir güç sağlanabildiğini belirtti.

btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin