Tim Berners-Lee Blockchain'i destekliyor.
Tim Berners-Lee Blockchain'i destekliyor.

İnternetin kurucusu Tim Berners-Lee, Blockchain’e tam destek veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi, teknoloji dünyasından yeni bir destekçiye sahip. İnternet olarak da bilinen World Wide Web’in (WWW) kurucusu Tim Berners-Lee, Blockchain teknolojisinin günümüz internetinin bir evrimi olduğuna inanıyor.

Tim Berners-Lee Blockchain’i destekliyor

İnternetin yaratıcısı, özgür ve açık kaynak bir internet fikri geliştirmek için birkaç yıl çalıştı. Crypto Insider tarafından bildirildiği gibi, Berners Lee Vanity Fuarı’nda Blockchain ile ilgili görüşlerini anlattı.

Lee, internet hakkında, bireylerin merkeziyet hakkında düşündüklerini ve ekosistemi yönetecek merkezi bir otorite olmadığını söyledi. Ne yazık ki, internet tekelleşmeye devam ediyor. Facebook, Google ve Amazon, daha önce kullanıcıların ellerinde olan gücü kendilerinde yoğunlaştırıyor.

Berners-Lee konuyla alakalı şu yorumları yaptı:

Ruh merkezsizleştirildi, birey ise inanılmaz derecede güçlendi. Her şeyden önce, merkezi bir otorite olmamasına izin vermek zorunda kaldınız. Bu bireysel denetim duygusu, bu güçlendirme, kaybettiğimiz bir şey. Web’in gücü alınmadı veya çalınmadı. Facebook, Google ve Amazon, artık, çevrimiçi olarak gerçekleşen hemen hemen her şeyi, okuduklarımızdan aldığımız haberlere kadar tekelleştiriyor.

“Blockchain teknolojisi bu tekelleşmenin önüne geçebilir.”

Blockchain teknolojisi, internetin yeni bir sisteme evrilmesini, herkes için daha adil olmasını, merkezi yetkililerden gücü almasını ve bireylere ne zaman, nerede ve nasıl yaptıklarını kontrol etmesini sağlıyor.

Aynı zamanda, dağıtık defter teknolojisi, şirketlerin ve işletmelerin ürünlerini, süreçlerini iyileştirmelerine ve daha etkili olmalarını sağlıyor. Bankalar, finans kurumları, tedarik zinciri şirketleri ve daha fazlası, halihazırda farklı Blockchain tabanlı sistemler uyguluyor.

usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin