blockchain ortaklığı

Microsoft Tayvan’daki kurumsal Blockchain ortaklığı hayata geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Microsoft Tayvan, finansal, e-ticaret, eğlence ve diğer sektörleri geliştirmek için üç şirketin Blockchain teknolojisini kullanabileceği ümidiyle Digital China ve Hot Cool ile bir Blockchain ortaklığı kurdu.

Microsoft’un üçlü Blockchain ortaklığı dikkat çekti

Üç partili Blockchain ittifakı, lansmanını 28 Haziran’da Taipei City’deki Le Méridien Hotel’de düzenledi. Microsoft Tayvan’ın genel müdürü Sun Jikang, Microsoft Azure’un Digital China’nın dijital Blockchain hizmetlerinin bilgi işlem hızını ve güvenliğini artırabileceğine inandığını açıkladı. Bilmeyenler için, Azure, Microsoft tarafından sunulan ve kullanıcıların firmanın global veri merkezleri ağını kullanarak uygulamalar ve hizmetler oluşturmasına, test etmesine, dağıtmasına ve yönetmesine olanak tanıyan bir bulut bilişim hizmetidir.

Jikang şunları söyledi:

Tayvan’ın birinci sınıf mühendisliği ve teknik yeteneklere sahip olan yenilikçi düşünceleri hafife alınamaz. Aynı zamanda, sağlam bir üretim ve Ar-Ge temeli, mükemmel coğrafi konumu, Blockchain uygulamasının geliştirilmesi için üstün koşullar sağlıyor. Microsoft’un Blockchain’in stratejik düzeninde takım oluşturduğuna ve küresel ortak kaynaklarını gerekçe gösterdiğine inanıyorum. Bu, Blockchain’in endüstriyel uygulamasının vizyonunu oluşturuyor.

Digital China’nın doğuşu Lenovo sayesinde oldu

Digital China’nın kurucusu Sun Yutao, “Blockchain alanında Goldman Sachs’in yaratıcısı” olarak lanse ediliyor. Ancak şirket aslında 2001 yılında Lenovo’ya gelen Legend Group’tan doğdu. Yutao 2014’ten beri aktif olarak Blockchain teknolojisini araştırıyor. Yutao, Blockchain’in Nesnelerin İnterneti (IoT), biyometri ve yapay zekâ (AI) ile birleştirilmesi gerektiğine inanıyor. Ve bu işbirliğini, Tayvan piyasasında Blockchain iş fırsatlarının artması için bir şans olarak görüyor.

Hot Cool’un Genel Müdürü Wu Jiefu da konferansa katılan diğer bir isimdi. Ve bu ortaklığın gelecekteki Blockchain teknolojisi çözümleri için en iyi model olduğunu öne sürdü. Şirket, kurumsal ve genel bulut sağlayıcıları için teknik bir aracı olarak hareket eden bir bulut yönetim hizmeti sağlayıcısıdır (MSP). Hot Cool, kullanıcıların bilgisayar hizmetlerine su veya elektrik gibi kolayca erişmelerine yardımcı olmayı taahhüt ediyor. Digital China’nın Blockchain teknolojisi, Microsoft Azure’un bulut hizmetleri ve Hot Cool’un MSP’siyle Jiefu, önemli bir projenin doğduğuna inanıyor.

İşbirliği Digital China’nın Dijital DADA’sı, Microsoft Azure Blockchain Workbench, Blockchain bulut teknolojisi platformu ve Hot Cool’un MSP’sini birleştirecek. Azure Blockchain Workbench, Blockchain geliştiricilere Azure’un Azure Active Directory, Key Vault ve SQL Database ile blok zinciri ağını destekleyen önceden oluşturulmuş bir ağ ve altyapı sağlayacak. Yutao, Workbench’in Çin’deki Blockchain altyapısının geliştirme süresini en aza indirebileceğine inanıyor.

Tayvan girişim sermayesi yeni interneti değerlendiriyor

Tayvan’daki Kyber Capital adlı bir Blockchain girişim sermayesi şirketinin yöneticisi olan Hu Day, Blockchain devriminin finansal hizmetlerle başlaması gerektiğini düşünüyor. Sürdürülebilir bir iş değeri yaratmak, yatırımcılara dönüşü ele almak ve yeni bir internet yaratmadan önce pratik sorunları çözmek istiyor.

Bu Blockchain ortaklığı özellikleriyle ilgili henüz pek fazla ayrıntı yayınlanmadı. Bu, Microsoft’un Haziran ayında duyurduğu ikinci ortaklıktı. İlki Ernst & Young ile bir ilki gerçekleştirdi  ve birlikte bir Blockchain içerik hakları platformu oluşturacaklarını duyurmuşlardı. Her ne kadar Bill Gates, Mart ayında Bitcoin’in bir kaç “ölüme” yol açtığını iddia etse de, şirketi, arkasındaki teknolojiye doğrudan doğruya yatırım yapıyor gibi görünüyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin