Dünyanın en büyük yapay zeka şirketi Çin’in dijital parası için kolları sıvadı
Dünyanın en büyük yapay zeka şirketi Çin’in dijital parası için kolları sıvadı

Ticaret Savaşı: Çin rezervine 100 ton altın ekledi, Bitcoin ise halk için bir seçenek olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg haberine göre, Çin rezervine 100 ton altın ekledi. Çin ile ABD arasındaki ekonomik gerilim sürerken Trump yönetimi Çin malları üzerindeki vergileri artırmaya devam ediyor. Yuan’ın değeri de on yıl içinde dolar karşısında en düşük seviyesine ulaşmış durumda. Çin hükümeti tarafından altın biriktirilmesi, yatırımcıların Yuan destekli menkul kıymetlerden daha güvenli varlıklara kaymalarının bir göstergesi olabilir.

Çin Merkez bankası altın rezervlerini artırmaya devam ediyor

Çin Halk Bankası, değerli metal varlıklarını Temmuz ayındaki 62,26 milyon onstan Ağustos ayında 62.45 milyona çıkardı. Değerli metal ayrıca altı yılın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla iyi bir performans gösteriyor. Geçtiğimiz sekiz ay boyunca, merkez bankası rezervlerine 100 tondan fazla altın ekledi. Altın biriktiren tek ülke ise Çin değil. ABD’nin yaptırımları ülke ekonomisini de büyük ölçüde etkilediğinden, Rusya da bir altın alım çılgınlığı içinde bulunuyor.

National Australia Bank Ltd.’deki Ekonomist John Sharma, siyasi ve ekonomik belirsizlikle dünya genelinde hüküm süren merkez bankalarının ideal bir koruma sağladığı için altın almaya devam edeceğine inanıyor.

Bitcoin çözüm olabilir mi?

Kripto endüstrisinden birçok kişi, ABD-Çin ticaret savaşının, Bitcoin’in fiyatındaki son artışta önemli bir rol oynadığına inanıyor. Ulusal para birimi zayıfladığından, Bitcoin yatırımcılar için güvenli sığınak rolü oynayabilir. Hong Kong protestoları, protestocuların Çin bankalarıyla çalışmayı bıraktıkları için Çin’in ekonomik yavaşlamasında da önemli bir rol oynadı. 2007 gibi bir durgunluk dönemi yeniden yaşanırsa Bitcoin’e olan talebin daha fazla olacağına inanılıyor.

coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin