Tartışmalı Blockchain projesi Tezos
Tartışmalı Blockchain projesi Tezos PwC tarafından denetlenecek

Tartışmalı Blockchain projesi Tezos PwC tarafından denetlenecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tartışmalı Blockchain projesi Tezos, 23 Temmuz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, uluslararası muhasebe firması PwC tarafından dış denetime tabi tutulacağını duyurdu.

Uluslararası profesyonel hizmetler devi PricewaterhouseCoopers İsviçre (PwC), şeffaflığı artırmak için Tezos Vakfı’nın finansmanı ve faaliyetlerinin dış denetimini yapacak. PwC, dünyaca tanınan bir firmadır ve “Büyük Dört” küresel muhasebe firmalarından biri olarak bilinir.

Tartışmalı Blockchain projesi Tezos PwC tarafından denetlenecek

Tezos, piyasaya sürülmesinden bu yana, tartışmalara sahne olan vakıf bu nedenden dolayı “Büyük Dört” şirketten biri tarafından dış denetime tabi tutulması kararını aldı. Böylece Tezos, dört büyük firmadan biri tarafından harici olarak denetlenen ilk büyük ölçekli Blockchain projesi olacak. Tezos Vakfı tarafından 23 Temmuz Pazartesi günü yapılan resmi duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Tezos vakfı, Tezos protokolünü, ekosistemi ve toplumu destekleyen misyonuyla kendisini en üst düzeyde çalışma faaliyetlerine adamıştır. Üst düzey bağımsız bir denetçi denetimi ise Tezos topluluğunun ve gözlemcilerinin faaliyetlerimize ve finansman kullanımımıza güven getirecek. ”

Tezos Vakfı, PwC’nin dış denetçi olarak hareket edeceğini ve kurumun eleştiriye konu olan finans ve operasyonlarını inceleyeceğini açıkladı. Vakıf, PwC denetiminin, Tezos topluluğunun “kendi operasyonlarına ve finansal faaliyetlerinden yararlanmaya” izin vermesi için yeterli olması gerektiğini ekledi.

Tezos’un neden denetime ihtiyacı var?

Tezos, Temmuz 2017’de gerçekleştirdiği ICO ile o zamana kadar artırılan miktar ile en büyük ICO olan Bitcoin ve Ethereum’da yaklaşık 232 milyon dolarlık artış sağlamayı başardı. Başarılı bir ICO’dan sonra, birçok kişi projenin Blockchain endüstrisinde hızlı bir başarıya dönüşmesini bekliyordu. Ancak, proje lansmanı gecikti. Bu da toplum ve yatırımcıların akıllarında soru işareti oluşmasına neden oldu.

Kısa bir süre sonra, Tezos’un kurucuları olan Arthur ve Kathleen Breitman ile Johann Gevers’in arasında bir anlaşmazlık olduğu ortaya çıktı. Ve hala, 2017 yılında başlayan, Tezos ve kurucuları Arthur ve Kathleen Breitman’ın, Birleşik Devletlerde üç toplu davası devam ediyor. Davalar, Tezos’un kurucularının Federal Menkul Kıymetler Hukuku İhlali gerekçesi ile açılmıştı. Ve diğer bir iddianame ise fon toplayıcıların ICO aracılığıyla katılımcıları dolandırmasına yönelikti.

Tezos Vakfı, ICO’sundan beri neredeyse hiçbir şeyi doğru bir şekilde yapamadı. Tartışmalar ve davalarla başı oldukça kalabalık olan Tezos, ayrıca 30 Haziran 2018’de yaptığı beta ağ lansmanı ile kendisini telafi etmeye çalışıyor.

PwC: Tezos Vakfı için iyi seçim

PwC, son birkaç yılda blok zincir alanında aktif olarak bulunuyor. Ve bu süre zarfında şirket, Blockchain ve kripto paranın net bir şekilde anlaşılmasını sağladı. Bu arada bu yılın mart ayında PwC, kripto endüstrisindeki işletmeler için bir Blockchain denetim hizmeti sunmayı planladığını açıkladı. PwC, ABD gözetim bankası Northern Trust ile de bir işbirliği yaptı. Ve şimdi denetçilere kendi özel blok zincirinde depolanan bilgilere erişim sağlayabiliyorlar.

Aynı zamanda Mayıs ayında şirket, anti-sahtecilik, tedarik zinciri yönetimi ve Nesnelerin İnterneti (IoT) konusunda uzmanlaşan Çin blok zinciri girişimi VeChain’de azınlık bir hissesi aldığını açıkladı. PwC’nin, Blockchain projeleriyle ilgili olarak kayda değer bir rekoru bulunuyor. Ve büyük dörtlüden biri olarak bilinen denetim şirketi, yatırımcıların tartışmalı Blockchain projesi Tezos gibi Blockchain ve kripto para projelerine olan güveninin artmasına yardımcı olabilir.

stocksgazette

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin