Thomson Reuters
Thomson Reuters kripto para piyasasına damga vuracak bir yeniliğe hazırlanıyor

Thomson Reuters kripto para piyasasına damga vuracak bir yeniliğe hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Thomson Reuters, kripto paralar için gerçek zamanlı ücret veri feed’i başlatıyor. Yeni servisin, büyük kripto borsalarındaki altı dijital para için “güvenilir, gerçek zamanlı bilgi” sağlaması bekleniyor. Reuters’ın hedefinin, küresel pazardaki kripto para birimi yatırımcıları için verimliliği ve şeffaflığı teşvik etmek olduğu bildirildi.

Altı kripto para gerçek zamanlı olarak izlenebilecek

Yeni kripto para gerçek zamanlı oranlarına, Thomson Reuters Eikon platformunda özelleştirilmiş bir API arayüzü üzerinden erişilebilecek. Uygulama, Bitflyer ve Bitpoint dahil olmak üzere çeşitli kripto borsalarından ticari veri sağlayacak. Reuters raporuna göre gelecekte daha fazla ticaret platformu eklemesi yapılacak.

Açıklama, yakın zamanda yapılan bir Thomson Reuters anketinin finans şirketlerinin kripto para ile yaptıkları işlemlerin bu yıl büyük olasılıkla arttıracağını ortaya koymasının ardından geldi. Çalışmaya katılan 400 finans şirketinin yaklaşık yüzde 20’si, 12 ay içinde ticari kripto varlıklarına girmeyi düşünüyor. Bu, açıklanmayan işletmelerin beşte birinin, 2018’de kripto para birimleriyle doğrudan temas kurmayı planladığı anlamına gelir.

Gerçek zamanlı oranlar için fiyatlandırma verileri raporda belirtilmeyen altı kripto parayı kapsayacak. Hizmetin piyasaya sürülmesi, Reuters’in dijital ticaret sınıfını kendi ticaret platformlarında benimsemeyi düşündüğünün bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Geçtiğimiz Aralık ayında ise kitle iletişim araçları ve bilgi devi, Eikon’a Bitcoin Cash’i eklemişti. Böylece BCH, platformda Bitcoin Core (BTC) ve Ethereum’dan sonra listelenen üçüncü kripto para birimi olmuştu.

En son sürüm, CME Group’un, Ecodeum için günlük olarak bir fiyatlandırma noktası sunan bir duyurunun ardından gelmesi ise dikkat çeken bir noktaydı. Hizmet kripto para birimi işlem platformu Crypto Facilities ile kurulan ortaklık ile sağlanacak.

Bu yılın başlarında, Thomson Reuters Corp. Bitcoin pazar duyarlılığının analizini içeren Marketpsych Indices duyarlılık veri beslemesinin yeni bir versiyonunu duyurmuştu. NewsBitcoin.com’un Mart ayında bildirdiğine göre hizmet Marketpsych Data LLC ile işbirliği içinde sağlandı. Kripto paraya özel pek çok kişi de dahil olmak üzere 400 haber ve sosyal medya sitesi, yayına eklenmişti. Bunların her biri, pazar hareketlerini ve temaları belirlemek için gerçek zamanlı olarak taranır ve puanlanır.

Thomson Reuters piyasanın muazzam büyümesinin güçlü bir momentum oluşturduğunu düşünüyor

Thomson Reuters Asya Pasifik Pazarı için döviz piyasası geliştirme başkanı Michael Go’ya göre, son on yıldaki kripto para piyasasında yaşanan büyük artış, yeni teknoloji ve ticarete konu varlık sınıfındaki güçlü ivmeyi vurgulamaktadır.

Michael Go’nun konu ile ilgili açıklamaları şu şekildeydi:

Thomson Reuters kripto para gerçek zamanlı oranları, fiyat teklifimizi geliştiriyor ve yatırımcıyı desteklemek için kripto para ticaretinin gelecekteki istikrarı için hayati öneme sahip şeffaf ve verimli bir küresel pazar yaratmaya yardımcı oluyor.

Bitflyer kurucu ortağı ve CEO’su Yuzo Kano’da şunları dile getirdi:

Bitflyer, dünyanın en büyük kripto para borsası olarak, kripto para piyasasının gelişimi için yoğun çaba sarf etti.

Ayrıca Bitflyer’ın Japonya, ABD ve Avrupa’daki kripto para ticaretini yapma lisansını alan ilk şirket olduğuna dikkat çekerek, müşterilerine Thomson Reuters aracılığıyla dünya çapında değerli veriler sunabilmekten mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi.

Bitpoint’in başkanı ve temsilci müdürü Genki Oda da gerçek zamanlı oranlardaki ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

Hizmetlerimizi daha da geliştirerek Thomson Reuters ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ve umarım verilerimiz, kripto para endüstrisi için küresel bir kripto para ticaret borsası olarak bir ölçüt haline gelecektir.

news.bitcoin

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin