Dünyanın en büyük beşinci bankası kendi kripto parasını çıkarıyor.
Dünyanın en büyük beşinci bankası kendi kripto parasını çıkarıyor.

Dünyanın en büyük beşinci bankası, kendi kripto parasını çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük beşinci bankası konumunda bulunan Japon Mitsubishi UFJ Financial Group’un (MUFG) bankacılık birimi, 2019’un başlarında kendi kripto para birimini denemeyi planlıyor.

Yerel haber kaynağı NHK’nin raporuna göre Mitsubishi UFJ Financial Group, MUFG Coin adı verilen bir kripto para çıkarıyor.

Çalışmalar 2016 yılında başladı

Halihazırda varlık bazında dünyadaki en büyük beşinci banka olan MUFG, ilk olarak bu yıl Ocak ayında bir token piyasaya sürme amacını işaret ederek, bunu yapan ilk Japon bankası oldu. Harekete yönelik planların başlangıcı 2016 yılına dayanıyor.

MUFG Coin’in ilk olarak para birimi işlevini sunmak için tasarlandığı ve test müşterilerinin otomatik olarak mevduatlarını dönüştürecek bir uygulamayı indirecekleri ifade ediliyor. Aynı rapora göre 1 MUFG Coin’in değeri, 1 yene eşit olacak.

Para işleviyle çoğu yerde geçerli olacak

Kullanıcıların restoranlar, marketler ve diğer mağazalarda bu para birimini kullanabileceği ve diğer katılımcıların hesaplarına aktarılabileceği belirtiliyor.

Banka, kripto para endüstrisine giriş yapan büyük Japon kuruluşlara bir yenisini eklemiş oldu. Borsa sektöründeki çalışmalarıyla bu yıl DMM ve Yahoo! manşetleri süsleyen firmalar arasındaydı.

cointelegraph

Japonya’da 16 kripto para borsası bir dernek kuruyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin