featured

Thomas Lee: “Bitcoin’in Winklevoss ETF’sinin reddini umursamaması olumlu bir işaret!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para topluluğunda Tom Lee olarak da bilinen Fundstrat’ın kurucusu Thomas Lee, geçtiğimiz hafta Winklevoss’ların Bitcoin ETF‘si başvurusunun reddinin ardından Bitcoin’in hızla toparlanmasına olan memnuniyeti dile getiriyor.

Piyasalar Winklevoss ETF’sinin reddine erken tepki verdi

27 Temmuz’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından Winklevoss ikizlerinin Bitcoin ETF’si başvurusunu reddedilmesi üzerine, Bitcoin’in fiyatı birkaç saat içinde yüzde altıdan fazla bir düşüşle 8.300’den 7.850 dolara kadar geriledi. Bu fiyat düşüşünden 12 saat sonra Bitcoin, 7.850 dolardan 8.250 dolara çok kısa bir sürede geri geldi.

Hacimdeki artış ve yükselen Bitcoin talebi 28 Temmuz’da fiyatın 50 dakika içinde yüzde 5 artmasıyla sonuçlandı. Lee, Bitcoin fiyatının düşüşün ardından hızlı bir şekilde toparlanmasının kripto para piyasasında olumlu bir değişime işaret ettiğini belirtiyor. Piyasalar Winklevoss ikizlerinin ETF başvurusunun reddine erken tepki verdi.

Thomas Lee: “Bu durum ayı sezonunda olsaydı piyasalar büyük bir satış hacmi görebilirdi.”

Lee, konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin’in Winklevoss ikizlerinin ETF başvurusunun reddine ciddi tepki vermemesi  aslında pozitif bir değişimin işareti. Eğer bu ret kararı, ayı periyodu olan Nisan-Haziran ayları arasında gerçekleşmiş olsaydı kripto para piyasası büyük bir satış hacmi görebilirdi.

22 Temmuz’dan bu yana Bitcoin fiyatı, 25 Temmuz’da 8.500 dolara ulaşarak, 7.200 dolardan 8.300 dolara yükseldi. 8 günlük bir dönemde, Bitcoin fiyatı, yüzde 15’in üzerinde bir artış kaydetti ve momentum, istikrar ve güçlü hacmini korudu.

Yino Assia: “Bir ETF için birçok mevcut alternatif var.”

Analistler, Bitcoin’in hacim ve fiyatındaki ani yükselişi, genellikle bir Bitcoin ETF’sinin onayına ilişkin yüksek beklentiyle ilişkilendiriyor. Olası bir onaya farklı bir şekilde değerlendiren eToro’nun CEO’su Yino Assia, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bir ETF için birçok mevcut alternatif var, bunlar aracılığıyla kurumsal talep akışının önemli olduğunu düşünüyorum. ETF, Bitcoin için geçerli bir varlık sınıfı olarak SEC’den gelen düzenleyici bir sinyal.

Finance.yahoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin