Yıllık rekor: Son ralliyle tüm Bitcoin adreslerinin yüzde 97’si kârlı hale geldi
Yıllık rekor: Son ralliyle tüm Bitcoin adreslerinin yüzde 97’si kârlı hale geldi

ThinQ Wallet: Bir teknoloji devi daha mobil cihazlarına kripto para cüzdanı ekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli teknoloji şirketi LG, ABD’de akıllı telefonlarının yeni modelleri hakkında eksiksiz bir ödeme sistemi sunmak için bir patent başvurusunda bulundu.

ThinQ Wallet adlı bir ürün için yapılan başvuru, geçtiğimiz hafta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından LG adına tescillendi ve ürün tescilinde, “işlem yetkilendirme ve uzlaştırma hizmetlerini” mümkün kılmak için cep telefonlarına yönelik bir yazılım uygulaması olarak tanımlandı.

ThinQ Wallet ile sunulacak Hizmetler

ThinQ Cüzdan’ın sunacağı diğer hizmetler şu şekilde olacak:

  • Ödeme işlemlerinin ve bilgisayarlı ödeme işlem sistemlerinin denetimi
  • Mali ve parasal işlerle ilgili bilgi sağlama
  • Aracı olarak paranın ödenmesi ve alınması
  • Siber para ihracı
  • Üyelik kartlarının, kredi kartlarının ve saklı değer kartlarının niteliğinde verilmesi
  • Mobil ve internet ödemelerinin komisyonculuğu, yani, mobil cihazlar ve İnternet üzerinden mal ve hizmet satın almak için kullanılan fonlanmış hesapları oluşturmak
  • Mobil ve internet ödeme hizmetleri, yani mobil bilgisayar yoluyla elektronik fon transferini işleme koyma
  • Entegre mobil elektronik cüzdan hizmetleri ve mobil ödeme, yani kredi kartı ile ödeme işlem hizmetleri, ön ödemeli kartlarla yapılan elektronik ödemelerin işlenmesi

Kripto cüzdan alanında rekabet artıyor

LG, bu patent için başvuru yaparak yerli rakibi Samsung‘a meydan okuyor. Bildiğiniz gibi Samsung, Galaxy S10 serisinde kripto paralar için mobil cüzdan uygulamasını hayata geçirerek, kullanıcıların Bitcoin ve Ether’i depolamasına imkân tanıdı.

Bu gelişme ayrıca, teknoloji firmalarının şu anda pazar payı elde etmek için mücadele eden şirket sayısı da göz önüne alındığında kripto paraların büyümesinin ne kadar ciddiye alındığını gösteriyor.

IBM gibi ilk uygulayıcılar, teknoloji şirketlerinin kripto ile ilgili projeler sunmaları yolunda öncülük etti. Ayrıca Facebook, geçen ay Libra adında bir kripto varlığı ve cüzdan girişimi ile arenaya girdiğini duyurmuştu.

LG Blockchain

LG, son birkaç yıl içerisinde, dağıtık muhasebe teknolojisine dayanan uluslararası bir ödeme sistemi de dâhil olmak üzere bir dizi blok zincir teklifini test ediyor. Bunun haricinde ilaç şirketi Celltrion ve finansal hizmetler grubu UnionBank ile ortaklaşa kurulmuş olan Klaytn Blockchain adlı bir ağ kurdu.

LG ayrıca, geçen yıl başlatılan Monachain ağının, tarım ürünlerini izlemek için kullanılacağını açıkladı.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin