featured

Kripto piyasası stabil kalırken, özellikle Theta ve bazı tokenler pozitif ayrışıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde 4 milyar dolar kadar bir yükseliş gösterdi. Bu durum, yatırımcıların büyük diyebileceğimiz orta vadeli satış dalgasında ve piyasanın içinde bulunduğu düşüş trendinde nefes almasını sağladı.Ek olarak Theta başta olmak üzere bir kaç tokeninde Bitcoin karşısında sağlam kazanımlar elde ettiğini gördük.

Yatay olarak seyreden pazarda, Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Bitcoin Cash gibi önemli kripto para birimlerinin zar zor hareket etmesine rağmen hala bir miktar istikrar sağlıyorlar. Bunun yanında olumlu sayılabilecek olan bir gelişme ise tokenlerin ve küçük ölçekli kripto paraların ABD doları ve büyük dijital varlıklara karşı son derece iyi bir performans sergilemesi oldu.

Tokenlerin performansı şaşırttı ve özellikle Theta ön plana çıkan token oldu

Kripto pazarının hâlâ büyük ölçüde iki ana dijital varlığa bağlı olduğu su götürmez bir gerçektir. Bu iki kripto para tahmin edebileceğiniz gibi Bitcoin ve Ethereum’dur. Bitcoin fiyatı arttığında, tokenler yukarı yönde yoğunlaşan hareketler yaşar. Ve Bitcoin fiyatı düştüğünde ise tokenlerin benzer oranlarda aşağı yönlü hareketlerine şahit oluruz. Bu durum zaman zaman kripto paralarda bir portföy sepeti yapmanın anlamsız olduğu eleştirisinin gündeme gelmesine de neden olur.

Bitcoin ve Ethereum’un performansına bağlı olan token hareketleri büyük ölçüde yatırımcıların bir yükseliş rallisine veya düşüş döngüsüne girmeye istekli olduğu farklı risk düzeylerine atfedilebilir. Yüksek volatilite ve daha kısa gözlem kayıtları dikkate alındığında, tokenler Bitcoin ve Ethereum’dan çok daha riskli yatırımlardır.

Amerikan Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü, geçtiğimiz hafta da haberini yaptığımız gibi Ethereum, Ripple ve Bitcoin Cash gibi büyük dijital varlıklar arasında bile, Bitcoin’in önemli ölçüde daha az volatil olduğunu tespit etti. AIER’deki araştırmacıların değerlendirmeleri hakkında yaptığımız haberin detayları şu şekildeydi:

Bitcoin volatilitesi diğer kriptolardan daha mı düşük? ABD Ekonomik Araştırma Enstitüsü araştırdı

Bu nedenle, yatırımcılar fonlarını ayı piyasasında tokenlerden ziyade Bitcoin ya da Tether gibi stabil coinlerde değerlendirme eğilimine giriyorlar. Fakat piyasanın boğa görünümüne girdiğine ikna olduklarında kısa ve uzun dönem olarak altcoinlerin daha fazla volatiliteye sahip olması özelliğinden dolayı bu seferde, daha yüksek kazanımlar elde etmek için bu tokenlere yatırım yaptıkları görülüyor. Genel yatırımcı zihniyetinin bu yönde yoğunlaşması ise bir zincir etkisi yaratarak volatilitenin artmasına da yardımcı olan bir faktör olarak görülebilir.

Yatay ilerleyen pazarda, tokenler arasında Theta, Golem, Kyber Network, Aelf, Zilliqa ve Ontology’nin son performanslarının oldukça sağlam olduğu dikkatleri çekiyor. Son iki gün içinde, bu tokenlerin çoğu, Bitcoin’e karşı yaklaşık yüzde 10 ila 20 oranında arttı. Ayrıca Bitcoin’in de 48 saatlik süre içinde 5.800 dolardan 6,250 dolara yükseldiğini belirtmekte fayda vardır.

Theta 24 Haziran’dan beri Bitcoin karşısında yüzde 43 artış gösterdi

Theta, özellikle YouTube’un kurucu ortaklarından Steve Chen önerdiği, Samsung, Sony ve Sierra Ventures’ın yatırım yaptığı yüksek beklentiye sahip ve yüksek seviyeli bir Ethereum tabanlı token olarak biliniyor. Theta, Bitcoin karşısında 26 Haziran’da yüzde 30’dan fazla ve 24 Haziran’da ise yüzde 20 daha fazla bir artışla tüm dikkatleri üzerine çekti.

theta fiyat grafigi
THETA/BTC 7 günlük grafiği kaynak: coinmarketcap

Theta, Bitcoin’e karşısında, 24 Haziran’dan beri, 0,000018 sats’dan 0,00002584 sats’a, yani yüzde 43 oranında yükseldi. Nispi ve basit hareketli ortalamaların yanı sıra, Göreceli Güç Endeksinin (RSI), Theta için nötr bir bölgeye doğru yöneldiğini de belirtmekte fayda görüyoruz. Önemli kripto para birimlerinin önümüzdeki birkaç gün boyunca sabit kalması durumunda, bu değerin daha da artacağına şahit olabiliriz.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin