Tezos ve Ontology fiyat analizi: XTZ ve ONT nereye gidiyor?
Tezos ve Ontology fiyat analizi: XTZ ve ONT nereye gidiyor?

Tezos (XTZ) piyasada nasıl hareket ediyor? Projeye dair son gelişmeler nelerdir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tezos (XTZ) projesinin kurucu ortağı Arthur BreitmanTezos platformunun projeyi piyasaya sürdüğünden bu yana aldığı yoldan bahsetti. Genel olarak Breitman, Changpeng Zhao veya Justin Sun gibi kripto para sektöründeki diğer figürlere kıyasla çok düşük bir profile sahip.

Arthur Breitman Tezos (XTZ) hakkında konuşuyor

Tezos piyasadaki en önemli sanal para birimlerinden biri. Şu anda, piyasa değeri 793 milyon dolar olan 18. en büyük kripto para birimi. Proje, geçen sene boyunca en başarılı ICO’lardan biriydi. Proje 232 milyon dolar kazanabildi.

Önemli olan bir şey Breitman’ın Fransız kökenli olması. Bu konuda, Fransız halkının mümkün olduğu kadar az övünmesi nedeniyle ‘düşük anahtarı’ sevdiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak Breitman şunları söyledi:

Tüm büyük duyurulardan hoşlanmıyorum. Bazı insanlar Tezos’un başlatıldığını bile bilmiyorlar çünkü her şey çok zayıftı. Bu kültürel bir şey, çok Fransız bir şey. Amerikan kültürü farklıdır. Amerikan kültürü palavrayla tanınırken, Fransa’da mümkün olduğunca az övünüyorsunuz.

Tezos (XTZ) projesindeki gelişmeler

Ancak Tezos’u pazara sürmek kolay bir iş değildi. Proje, bir noktada topluma zarar veren bazı skandallar ve meselelerde yer aldı. Johann Gevers ve Kathleen Breitman’ın bulunduğu ekibin diğer üyeleri. Görünüşe göre, Gevers geliştiricilere para ayırmayı reddetti. Ayrıca, Arthur ve Kathleen’i de Tezos vakfına zarar vermekle suçladı.

Breitman’ın da belirttiği gibi, proje çökmek üzereydi. SEC, Tezos tokenlerini menkul kıymet olarak etiketledi ve projenin tamamı risk altındaydı. Breitman bu süre zarfında birkaç zor an yaşadıklarını itiraf etti. Ancak, Tezos’un gelişimi bundan muzdarip değildi. Ne de olsa Gevers, 400.00 dolarlık bir kıdem tazminatı almayı reddetti. Ardından proje tekrar yola çıktı ve ana ağ Haziran ayında pazara sunuldu.

Tezos (XTZ) projesindeki gelişmeler
Tezos (XTZ) projesindeki gelişmeler

Çalışabilmek için, ağ bir Proof-of-Stake (PoS) konsensüs algoritması kullanır. Dahası, node’ler platformun pazarda nasıl gelişmeye devam ettiğini belirler. İşlemlerin onaylanmasına katılmak isteyenlerin 10.000 tokene sahip olması gerekir. Şu anda, Tezos (XTZ) tokenlerini satın almak isteyen kullanıcılar 1,31 dolar karşılığında alabilir. Son 24 saat içinde kripto para birimi istikrarlı bir şekilde çalışıyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin