Kripto para borsaları büyük tehlike altında
Kripto para borsaları büyük tehlike altında

Kripto para borsaları büyük tehlike altında: Hackerlar hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsaları bu büyüyen endüstride önemli bir rol oynuyor. Farklı dijital varlıkları satın almak veya satmak için uygun erişim sunarlar. Bu platformlar aynı zamanda bilgisayar korsanları ve suçlular için de öncelikli bir hedef. Edinilen yeni bilgiler ışığında kripto para borsaları büyük tehlike altında olduğu görünüyor. Özellikle İsviçre’de bulunan borsalar birçok farklı şekilde saldırıların hedefinde oluyor.

Kripto para borsaları büyük tehlike altında

İsviçre merkezli MELANI şirketi, çevrimiçi güvenlik ve araştırmaya odaklanan hükumet kurumlarından biri. Şirketin elde ettiği son bulgular oldukça endişe verici bir görünüm çiziyor. Araştırmacılar suçluların bankacılık hizmetlerine daha az ilgi gösterdiğini belirtiyor. Bu olumlu olsa da, bu kararın sonuçları bize başka bir sorunu gösteriyor. Saldırganların asıl odak noktasının artık kripto para borsaları olduğunu ortaya koyuyor.

Daha spesifik olarak anlatmak gerekecek olursa, borsalar saldırılarla karşı karşıya. Saldırganlar ya da hackerlar, saldırı planlarını mevcut Truva atlarını kullanarak hazırlıyorlar. Truva atları, kötü amaçlı yazılım olarak, bilgisayarlara, ağlara ve kuruluşlara sızmak için tasarlandı. Bu Truva atlarının en bilindiklerinden e-bankacılık Truva atı olan Dridex, artık kripto para borsalarını hedef alacak şekilde geliştirildi.

Gozi’ye bakıldığında da benzer bir eğilim ortaya çıkıyor. Bu kötü amaçlı yazılım neredeyse on yıl boyunca piyasada bulunuyor. Bugün hala kendini geliştirerek güncelleniyor. Şimdilik, kötü amaçlı yazılım, kripto varlıkları ile ilgili borsaları hedefliyor. Her iki Truva atı da kendilerini olabildiğince çabuk yaymaya niyetli görünüyor. Bunun içinde genellikle popüler arama motorlarında ücretli reklamları kullanıyorlar.

Büyüyen sıkıntılar

İsviçre’nin birçok farklı kripto parayla ilgili suç faaliyetlerine ev sahipliği yaptığı görülüyor. Truva atlarının yayılması oldukça zor. Ayrıca ülkede kripto çığlığının yükselişi devam ediyor. Bu eğilim İsviçre’ye özgü de değil. Dünyadaki birçok ülke yasa dışı Monero madenciliğinin artmasına olanak sağlıyor.

MELANI’ya göre Monerominer botu ana tehdit. 2018’in ilk yarısında, bu zararlı madde, yaygın tehdit listesinde altıncı sırada yer aldı. Bu kötü amaçlı yazılım, isminden de anlaşılacağı gibi sadece Monero’ya ait değil. Ayrıca, giderek artan sayıda ek kötü amaçlı yazılım indirme ve yükleme yeteneğine de sahip. Tabi, aynı zamanda fidye yazılım özelliklerini de gösteriyor.

Tüm bu tehditler, İsviçre‘deki kripto para meraklıları için sorunlu. Bilgisayarlarını saldırılardan korumak, tek başına çok zor. Borsalar için tehditler de gittikçe büyüyor. Kullanıcı fonlarının her zaman güvenli tutulduğundan emin olmak için güvenlik önlemlerini hızlandırmaları gerekiyor. Kripto endüstrisi son birkaç yılda çok sayıda saldırıya sahne oldu. Bu sayının oranın ötesine geçmediğinden emin olmak şu an için en önemli mesele konumunda bulunuyor.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin