Tezos fiyat tahmini ve analizi: XTZ için geniş teknik görünüm ne anlatıyor?
Tezos fiyat tahmini ve analizi: XTZ için geniş teknik görünüm ne anlatıyor?

Kripto piyasasında son durum: Yatırımcısını üzen Tezos kayıplarını telafi etmeye çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası hafta sonu görünümünde yatay seyrederken, Tezos pozitif ayrışırken, Qtum ve Binance Coin iyi kazanımlar elde ediyor.

Hafta sonu girerken, kripto pazarları biraz yükseldi ve satış baskısını bir nebze üzerinden attı. Toplam piyasa kapitalizasyonu 270 milyar doların biraz altında bulunuyor. Ve Bitcoin birkaç gün gündür konsolide oluyor. Şu anda 6.660 dolar seviyelerinden işlem görürken yüzde 1,3 oranında bir yükseliş gösterdi. Ethereum ise % 2 artarak 470 doların biraz üzerinde bulunuyor. Altcoinler ise karışık bir görünüm sergiliyor. Ve bazı altcoinlerde oldukça güçlü yükselmeler görüyoruz. Hafta sonu altcoinlere liderlik eden Tezos ise hakkında çıkan olumlu gelişmelere tepki vererek oldukça iyi kazanımlar elde ediyor.

Tezos Betanet lansmanı ile yeniden yükselişe geçti

Coinmarketcap verilerine göre Tezos, dün bu saatlerdeki 1,16 dolar fiyatından 1,73 dolar seviyelerine kadar çıkmış durumda. Bunun yanında coinin geçen ay büyük kayıplar yaşadığını da söylemek gerekiyor. Geçen haftadan bu yana ise 4,4 dolarlık fiyatından yüzde 60’ın üzerinde büyük bir düşüş gösterdiği görüldü.  XTZ’nin Bitcoin’e ise dün yüzde 32 oranında 18000 sats’tan 26000 satoshis’e tırmandığı kaydedildi. Geçtiğimiz bir haftalık zaman diliminde ise Tezos, 70000 sats’dan geri gelerek Bitcoin’e karşı yüzde 62 oranında değer kaybetti.

XTZ‘nin şu andaki yükselişi ise birkaç gün önce uzun zamandır beklenen betanet lansmanından kaynaklanıyor. Tezos Ekibi, bu süre zarfında projeyi tanıtmak ve ilgi uyandırmakla meşguldü.

Sonuç olarak Tezos, 5 Haziran’daki piyasa değeri 1,2 milyar dolar ile ilk 25’e girdi. O günden bu yana 19’uncu sırada yer alarak piyasa değerinin 1 milyar doları aştığı görüldü.

Tezos, sadece Gate.io ve HitBTC‘de işlem görüyor. 607 milyon dolaşım rakamı ile piyasada 763 milyon XTZ bulunuyor. Ticaret hacmi son 24 saat içinde 13 milyon dolardan 10 milyon doların biraz altına düştü.

Kripto para piyasasının hafta sonu görünümü

Geçtiğimiz gün toplam kripto piyasası kapitalizasyonu yüzde 2,3’lük artışla 269 milyar dolara yükseldi. Bununla birlikte, ticaret hacmi 16 milyar dolardan 12 milyar dolara düştü. Ve daha fazla düşüş yaşanabileceği beklentiler arasında bulunuyor. Şu anda iyi performans gösteren diğer altcoinler arasında yüzde 6’ya varan artış gösteren Binance Coin,yüzde 8’lik artışla Qtum ve yüzde 6,5’luk artışla Bitcoin Gold’u sayabiliriz. Loom network, Pundi X ve Polymath de çift rakamları gören altcoinler olarak bugünün kayıtlarına geçti.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin