FedEx Blockchain ile bu kez tıp alanına adım atıyor.
FedEx Blockchain ile bu kez tıp alanına adım atıyor.

FedEx Blockchain kervanına katıldı: Tıp endüstrisi şahlanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FedEx Institute of Technology, kanser hastalarına ilaçlara erişim sağlamak için Blockchain tabanlı bir platform tasarlamak üzere Good Shepherd Pharmacy ile işbirliği yapmaya başladığını duyurdu. Böylelikle FedEx Blockchain kervanına katılan dev şirketler arasında yer almış oldu.

FedEx Blockchain çalışmalarıyla ilaç almaya gücü yetmeyen hastalara hizmet sağlamak istiyor

6 Temmuz’da Commercial Appeal aracılığı ile bir duyuru gerçekleştiren FedEx Institute of Technology, Memphis Üniversitesi ile işbirliği içinde teknoloji araştırmalarını destekleyen öncü bir kurum olarak biliniyor.

Memphis merkezli Good Shepherd Pharmacy, Blockchain teknolojisinin ciddi hastalıkları olan insanlara yardım etmek için doğru yöntem olduğuna inanıyor. Böylelikle kuruluş, kullanılmayan tıbbi ürünleri kanser hastalarından toplamayı ve esas olarak maddi nedenlerle onlara para veremeyenlere dağıtmayı amaçlıyor. Böyle bir sistemi organize etmek için, eczane bir dağıtık defter kullanacak.

Goood Shepherd Pharmacy CEO’su Phil Baker, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Sadece Tennessee’de, her yıl 10 milyon dolar değerindeki reçeteli ilaçlar tuvalete akıtılıyor. Blockchain, bu sorunun çözümü. REMEDI projesi (MEDicine), değerli ilaçları başka şekilde kullanmayan hastaların ellerine yönlendirecek.

FedEx bir etkinlik düzenleyecek

Bir dizi yatırımcıyı ve Blockchain uzmanlarını çekmek için FedEx Institute of Technology, Blockchain 901’in halka açık bir etkinliği ile işbirliği içinde örgütlenecek.

FedEx, Blockchain projelerinde giderek daha fazla yer alıyor. Şubat ayında enstitü, Blockchain in Transport Alliance (BiTA) üyesi oldu ve Mayıs ayında CEO, Blockchain’in dünya çapında tedarik zincirlerini tamamen değiştirecek bir sonraki sınır olduğunu iddia etti.

Blockchain teknolojisi, sadece teknoloji tarafından değil, ekonominin çoğu sektörü tarafından yaygın olarak kullanılmaya başlıyor. Medyada Haziran ayında bildirildiği üzere Microsoft ve Adents, tıbbi ürünlerin tedarik zincirini takip etmeyi amaçlayan bir Blockchain tabanlı farmasötik programı da duyurdular.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Dünya nakliye devi FedEx Blockchain teknolojisi için hazır

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin