Bankacılık devi Tezos ağında menkul kıymet tokenı oluşturuyor – işte ayrıntılar
Bankacılık devi Tezos ağında menkul kıymet tokenı oluşturuyor – işte ayrıntılar

Tezos, Coinbase duyurusu ile uçuşa geçti… Kripto paralarda son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarında hafif yönlü bir toparlanma görülürken, İlk 20 kripto para arasında bugün dikkat çeken coin olarak Tezos ön plana çıkıyor.

Bitcoin, bu hafta 9.000 ila 10.000 dolar arasında işlem görürken bugün işlem hacminin düşük seyrettiğini görüyoruz. Şu an BTC, yüzde 2,72 ile 9.760 dolar seviyesinde işlem görüyor.

kaynak: coinmarketcap

En büyük altcoin Ether’in ise nispeten istikrarlı bir hafta geçirdiği görülüyor. Ethereum şu an yüzde 2,19 artış kaydederek 213 dolardan el değiştiriyor.

Geçen hafta, kurumsal kripto para borsası San Francisco Open Exchange (SFOX), Ether’in bir altcoin olamayacağını öne sürdü. SOFX, Ether’in Bitcoin hareketleriyle korelâsyonunun diğer sözde altcoinlerden daha yüksek olduğunu belirterek iddiasını destekledi.

Piyasanın 3. Sıradaki kripto parası XRP, 0.319 dolardan işlem görürken yüzde 3 artış kaydetti. Haftalık grafikte kripto para artışı ise yüzde 3,5’in üzerinde.

XRP’nin ana şirketi Ripple’ın yakın zamanda Üniversite Blockchain Araştırma Girişimi’ni genişletme çabaları içerisinde Japonya’daki Kyoto ve Tokyo Üniversitesi’ndeki akademisyenler ile çalışmaya başladığı bildirildi.

Tezos olumlu gelişmelerle yükselişini sürdürüyor

İlk 20 altcoin arasında, piyasa değerine göre en büyük 16. kripto para birimi olan Tezos (XTZ), günün en yüksek fiyat artışını görülen kripto para oldu. Yazımız yayına hazırlanırken, XTZ yüzde 24’den fazla bir yükseliş yaşadı ve 1,24 dolar seviyesinde işlem görüyordu.

Tezos’da görülen bu yükselişin nedeni ise 5 Ağustos’tan itibaren Coinbase Pro’da listelenmeye başlanacak olmasının kamuoyuna duyurulması.

Tezos ile ilgili diğer gelişmelerde ise, bu ayın başlarında Latin Amerika’nın en büyük yatırım bankası olan BTG Pactual’ın menkul kıymet tokeni tekliflerini Tezos blok zincirine kaydırmayı planladığını bildirmişti. Banka ve Dubai merkezli varlık yöneticisi Dalma Capital, gayrimenkul, hisse senedi ve borç verme dâhil olmak üzere çeşitli sektörlerdeki varlıkları belirlemek için Tezos blok zincirini kullanacak.

Diğer önemli yükseliş gösteren coinlerden biri olan Bitcoin Cash (BCH), yüzde 9’dan fazla bir artışla 330,42 dolardan işlem görüyor. İlk 20 token arasında tek kaybeden ise Bitfinex’in borsa tokeni Unus Sed Leo (LEO).Yine piyasa yükselirken LEO tokeninin aşağı hareket ettiğini görüyoruz.

Toplam piyasa değeri ise 270 milyar dolar seviyesinin biraz altında seyrediyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin