tether

Tether’in kârı BlackRock’ı geçebilir: Analistlerin 2023 tahminleri ne yönde?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stablecoin ihraç eden Tether, bu yıl Amerika’nın en kârlı şirketlerinden biri hâline gelebilir. Bazı analistlere göre kazançları varlık yöneticisi BlackRock’ınkinden bile daha fazla olabilir. Kripto endüstrisi analistleri, Barron’un stablecoin ihraççısı Tether’in yükselişiyle ilgili bir raporuna tepki gösterdi. USDT’nin yüksek kazançlı ABD hazineleri tarafından desteklenmesi nedeniyle kârı 2023 yılında 6 milyar dolara ulaşabilir.

22 Haziran’da Barron’s, stabilcoin firması Tether’in kripto rekabetini ezip geçtiğini bildirdi. İnsanların mevduatlarını hazine tahvilleri gibi rezervlere yatırarak bir banka gibi davranıyor ve yüzde 5 kazanç sağlıyor. 25 Haziran’da Castle Island Ventures ortağı Nic Carter, ETF uzmanı Nate Geraci ile birlikte rapor hakkında yorum yaptı.

tether

“Tether, gezegendeki çalışan başına en kârlı işletme.” diye haykırdıktan sonra ekledi, “Bana kriptonun hiçbir şey için iyi olmadığını söylemeyin!”

6 milyar dolarlık stablecoin devi

Ayrıca firma, rezerv fazlasının ilk çeyrekte 2,44 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı. Buna 1,48 milyar dolarlık net kâr da dâhildir. Raporda, bu yıl tahmin edilen 6 milyar dolarlık karla firmanın bir “finans devi” olduğu belirtildi.

“Firma bu yıl BlackRock’tan daha fazla kazanabilir, tahminen 5,5 milyar dolar net gelir bildirecek.”

Ayrıca stablecoin ihraççısı Tether, kripto borsası Coinbase’den de daha kârlı olacaktır. Firma zarar etti ve 2023 yılında 564 milyon dolar zarar etmesi bekleniyor. Dahası USDT sabit coinlerine olan talep artmaya devam ediyor. Yılın başından bu yana Tether’in dolaşımdaki arzı yüzde 25,7 artarak şu anki zirvesi olan 83 milyar dolara ulaştı.

Tüm kripto piyasa değerinin neredeyse yüzde 7’sini oluşturan yüzde 64’lük devasa bir pazar payına sahiptir.

Tether stablecoin kazancı Circle’ın kaybıdır!

Aynı şey ABD düzenleyicileri ve kurumlarına daha fazla maruz kalan rakip firma Circle için söylenemez. Sonuç olarak ve Silikon Vadisi Bankası’nın maruz kaldığı kayıplar nedeniyle USDC arzı bu yıl düştü.

tether

USDC stablecoin arzı yılın başından bu yana yüzde 36 ya da 16 milyar dolar azaldı. Dolaşımı en son Eylül 2021’de görülen 28,5 milyar dolar seviyelerine geri döndü ve yüzde 22’lik bir pazar payı sağladı.

Ek olarak düzenleyici baskılar üçüncü en büyük stabilcoin olan Binance USD’yi piyasalardan kaldırdı ve geriye yalnızca bir büyük oyuncu kaldı.

Bu ayın başlarında BeInCrypto, Amerika’nın kriptoya karşı açtığı savaşın stabilcoin ekosistemini değiştirdiğini ve geriye sadece bir büyük oyuncu kaldığını bildirmişti. Bu durum ademi merkeziyetçilik, çeşitlilik ya da yatırımcıların korunması için ideal değildir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin