Bu iddia kripto para dünyasında çok tartışılacak – işte ayrıntılar
Bu iddia kripto para dünyasında çok tartışılacak – işte ayrıntılar

Tether yeniden 1 doları gördü… Şirket açıklaması sonrası sert hareketler görülüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether yeniden 1 dolarlık paritenin yakınında işlem görmeye başladı. Mevcut hareketlenme ise Tether LLC. şirketinin sitesinde, 500 milyon dolar yaktığını resmi olarak açıklamasının ardından geldi.

Tether’in web sitesinden onaylanan açıklama şu şekildeydi:

Geçtiğimiz hafta boyunca Tether, tokenin dolaşımdaki arzından önemli miktarda USDT yaktı.

Tether yeniden 1 dolar! 14 Ekim’de 0,86 dolara kadar düşmüştü

Tether, bu aksiyonu 14 Ekim’deki satışlardan dolayı, 1 dolara sabit olması gereken tokenin fiyatının 86 sente kadar düşmesi sonrası fiyatın yeniden dolar sabitine ulaşması için aldı.

Hem Tether hem de Hem kripto para ile yakın bağları olan Bitfinex, projenin bire bir dolar paritesini karşıladığı rezervlerin sayısı ile ilgili eleştirilere maruz kalıyordu. 500 coinin yakılması, mevcut rezerv miktarını azalttığından bu durumda, başka bir yere tahsis etmek için yaklaşık 500 milyon dolarlık bir fonun serbest bırakıldığı da dikkat çekiyor.

Tether stabil coin piyasasındaki yeni stabil coinler ile baş edebilecek mi?

Tether şu an stabil coin pazarında sıkı bir rekabetle karşı karşıya. Buna karşılık rezervler ve daha sıkı bir denetim eksikliği yüzünden şeffaflık konusunda oldukça eleştiri alıyor.

Financial Times’ın bugünkü bir makalesinde EY, PwC ve KPMG gibi başlıca denetim firmalarının sektöre girmeye başladığı konusuna değindi. Bu, Blockchain teknolojisine ve şeffaflığa sahip olmayan projeler ile ICO’lara daha fazla meşruiyet getirmeye yardımcı olacak bir gelişme.

Tether’daki son gelişme CoinMarketCap verilerine göre yazım esnasında 1 USDT’nin 1 dolar olduğu görüldü. Panik şimdilik sona erdi. Ancak önümüzdeki haftalarda Tether’ın eylemlerini izlemek ilginç olacak gibi.

Tether içeren borsalardaki kripto fiyatları CoinMarketCap fiyatları ile eşitlendi

Ayrıca bünyesinde Tether içeren kripto para borsalarındaki önemli kripto paraların fiyatları ile CoinMarketCap listesindeki kripto para fiyatları arasında bildiğiniz gibi Ekim ortasından beri önemli bir fiyat farkı görülüyordu. Tether’in yeniden hemen hemen 1 dolar sabitine ulaşması, bu borsalardaki kripto fiyatlarının da sert düşerek, CoinMarketCap verilerindeki fiyatlar ile eşitlenmesine neden oldu.

Başka bir coin yakma operasyonu görürsek, bu projenin belirtilen rezervleri karşılamak için baskı altında olduğunu iyice gözler önüne sermiş olacak. Stabil coin pazarının hakimi olmak adına piyasadaki yeni stabil coinler ile USDT arasında sıkı bir rekabet göreceğiz gibi gözüküyor.

bitrates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin