Bitcoin pump’ı geliyor! Tether 100 milyon dolarlık USDT bastı
tether USDT

Tether USDT Bitcoin rezervlerini artırmanın en iyi yolu oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether USDT, her zaman çok farklı nedenlerden dolayı çok ilginç bir para birimi oldu. Bilindiği gibi USDT fiyatı, ABD Doları’na birebir oranında sabitlenmiş olması gerekiyor. Bir şirketin fiyatı bu seviyede nasıl tutabileceği konusunda ise devamlı spekülasyonlar üretiliyor. USDT fiyatında, şu an 1 doların biraz üzerinde olsa bile, değer hemen hemen hiç değişmeyecek. Hem Bitcoin hem de Omni’ye kıyasla bugünkü işlem hacmi ve USDT fiyat artışı büyük ilgi görüyor.

Tether USDT fiyatı Bitcoin ve omni’yi sürklase ediyor

Tether USDT gibi istikrarlı coinler hakkında sıkıcı olan şey ise değerinde neredeyse hiç dalgalanma olmamasıdır. USDT fiyatında, değer her zaman 1 dolar’da sabit veya bu değerden en fazla yüzde bir oranında sapma gösterir. Şu anda USDT fiyatı 1.01 dolar olarak etiketlenmiş durumda, ancak insanlar ticaret yaptıkları her USDT için yalnızca 1 ABD Doları alıyor. Halen Tether’ın finansal durumu ile ilgili bir sürü soru var olsa da, ilginç bir para birimi olarak dikkat çekiyor.

Daha spesifik olarak, birçok kişi hala şirketin finansal kayıtlarının resmi olarak bağımsız bir denetimini bekliyor. Friedman LLP ile yaptıkları daha önceki “ortaklık” herhangi bir denetim yapılmadan aniden sona erdirildi. Bu tarihe kadar, neden ortaklığın feshedildiği veya Tether’in başka bir firmadan denetim hizmeti alıp almayacağı belirsizliğini koruyor.

Tether ile ilgili bu “artan endişelerin” USDT’ye olan talebi olumsuz etkilemesi beklenebilir. Sonuç olarak, şirket, – rastgele bir tarzda – Bitcoin fiyatının depolanmaya başlamasıyla birlikte USDT’yi dolaşıma sokuyor gibi gözüküyor. Ancak durum gerçekte böyle olsaydı, bu şirketin Bitcoin fiyat artışını süresiz olarak desteklemesi beklenebilirdi. Şu ana kadar, Bitcoin fiyatı son yedi günde yüzde 32 oranında bir düşüş gösterdiği düşünülürse, bu tezde çürümüş oluyor.

Yine de, bu gelişme için USDT ticaret hacmini kimse suçlayamaz. Zira şu dönemde USDT’yi alıp satan yüksek bir talep söz konusu. Buna göre USDT’nin işlem hacmi son 24 saat içinde 3 milyar doları aştı. Bu rakamlara bakılırsa, Tether’in istikrarlı Coin’i, Ethereum’un işlem hacmini kolayca geçecek gibi gözüküyor. Tamamen duyulmamış olsa da, USDT, şu an itibariyle tüm kripto para piyasalarının çok tuhaf bir yönde ilerlediğini gösteriyor. Tether USDT, hacmine göre üçüncü en büyük para birimi olduğunda, genel olarak pozitif bir trendde olup olmadığı görülecektir.

En büyük ticaret pazarlarında önde gelen kripto paraların durumu

USDT için en büyük ticaret pazarlarına bakıldığında, Bitcoin ve Ethereum’un sahip olduğu pasta payını herhangi bir anda alması, şaşırtıcı olmaz. OKEx’in BTC ve ETH piyasaları ilk üçte. Binance’ın BTC ve ETH piyasaları ikinci ve dördüncü sırada yer alıyor. Huobi’nin ETH ve BTC pazarları da ilk altıda. Bu trendi kıran ilk para birimi ise aynı zamanda OKEx üzerinden USDT karşısında işlem gören Litecoin’dir. Aslında USDT çiftleri, OKEx’in ilk 13’ünde toplamda beş kripto para çifti ile yer alıyor. Gelecek için göz önünde bulundurulması gereken ilginç bir bilgi.

Ayrıca, USDT’nin hem Bitcoin hem de OMNI karşısında bazı sağlam kazançlar elde etmesi sayesinde fiyat istikrarını koruması ile de dikkati çekiyor. BTC değerinde yüzde 15.43’lük bir kazanç ve OMNI değerinde % 19.87’lik bir artış olmasıyla, Bitcoin varlıklarınızı art arda artırmak isterseniz USDT’nin, çözüm odaklı bir para birimi olduğu açıktır. Bununla birlikte, insanlar Tether’a, gelecekte Bitcoin veya Ethereum için USDT’yi geri almalarına izin verecek kadar güvenmek zorunda oldukları için risk altında değildir.

themerkle

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin