Bitcoin fiyatı neden düşüyor, bitcoin, altcoin
Bitcoin fiyatı neden düşüyor, bitcoin, altcoin

Bitcoin fiyatı neden düşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı neden düşüyor? Bugünlerde kripto para piyasasında olumlu haberlerden daha çok olumsuz haberler konuşuluyor.

Piyasadaki korkunun azalması için uzmanlar bu kadar düşük fiyattan bir daha alınamayacağını söylerken baharda 25 bin dolar olması beklenen Bitcoin için yatırımcılara panik yapmamaları adına telkinlerde bulunuyorlar.

Bitcoin fiyatı neden düşüyor?

Kripto para piyasası, düzenleyici bir baskı önlemleri ve Asya’daki hacimlerin kayması korkuları nedeniyle Ocak 2018’den beri toparlanamıyor. Bitcoin şu anda 20.000 $ ‘ın üzerindeki Aralık zirvesinin yarısından daha az fiyatta bulunuyor.

Bitcoin, Pazartesi günü 7695 $ ‘ın altına düştü ve şu an 7500 $’ a yakın duruyor.

Düşüşün arkasındaki 4 neden

1- Kredi kartı ile Bitcoin alamama

Guardian ve BBC News’a göre hem Birleşik Krallık hem de ABD’deki Lloyds Banking Group, müşterilerinin kredi kartlarıyla Bitcoin’i satın almasını yasaklayacak bir takım yasaklamalar getirdi.

“ABD’deki finansal kuruluşlar geçen hafta benzer bir hareket yaptı. Bank of America, JP Morgan Chase ve Citigroup kredi kartlarından artık Bitcoin alınamayacak.

2- Suçta kullanımı

Anonimliği sayesinde başlangıçta kara para aklama ve uyuşturucu satma para birimi olan Bitcoin,  ev soygunlarına katılmış, milyonlarca dolandırıcılıkla dijital alışverişte bulunmuş ve fidye taleplerini gerçekleştiren gerçek suçluların hedefi haline gelmişti. Şimdi bunun önüne geçilecek önlemler alınmaya başlandı.

3- Düzenleyici eksikliği

Hükümetlerin kripto para üzerinde etkisi olamaması sebebiyle çok sıcak bakmadıklarını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden her hafta dünyanın herhangi bir yerinde ki hükümet, kripto paraları eleştiren açıklamalar yapıyor. Kağıt para gibi depolanamaması ve altın gibi istikrarlı varlıklarla desteklenemeyeceğini iddaa eden hükümetler kripto parayı etkisizleştirmeye çalışıyorlar.

4- Sosyal medya kuruluşları

Facebook, yakın zamanda kripto paralarla ilgili verilen reklamları yasakladı. Aynı yasağı instagramda da uygulayacağını söyleyen Facebook, malesef Twitter gibi geleceğe yakalamaktan uzak gözüküyor.

5- Devam eden soruşturmalar

Tether hakkında açılan soruşturmadan sonra insanlar panikle ellerinde ki kripto paraları sattılar. Bu da Bitcoin fiyatlarının ani düşüşüne sebep oldu.

Daha önce yine bu şekilde hükümetlerin olumsuz açıklamalarıyla ve yasaklamalarıyla Bitcoin ani şekilde düşüş yaşamış fakat daha sonra büyük turmanışına başlamıştı. Düzeltmelerinin bitimiyle beraber şuanda ayı piyasasında gibi gözüken kripto para piyasası, yakın bir zamanda boğa piyasasına geçeceğini düşünüyoruz.

Ameinfo

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin