featured

Tether haberleri: USDT piyasa değer artışı risk oluşturuyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Steblecoin ihraççısı Tether Holdings, şirketin teminatlı krediler sunmayı durdurma sözü vermesinden bir yıl sonra müşterilere USDT stablecoinleri ödünç vermeye başladı. Tether’in teminatlı kredileri, potansiyel risklere sahip olabileceği ve stabilcoinlerdeki hâkimiyeti nedeniyle piyasayı istikrarsızlaştırabileceği için kripto para yatırımcıları arasında endişelere yol açtı.

Tether teminatlı krediler yeniden yükseliyor!

Tether, kısa bir duraklamanın ardından stabilcoin’ini uzun süredir müşterilerine borç vermeye yeniden başladı ve onları likidite sıkıntısından veya uygun olmayan oranlarda varlık satışından korumayı amaçladı. The Wall Street Journal’ın 21 Eylül’de bildirdiğine göre bu hamle, 2023’ün 2. çeyreğindeki çok sayıda kısa vadeli kredi talebinin ardından geldi.

Tether, son üç aylık mali tablosunda 5,5 milyar dolar kredi bildirdi ve bu rakam bir önceki çeyrekteki 5,35 milyar dolardan arttı. Şirket, kripto para endüstrisinin Tether’i Çin menkul kıymetleri gibi riskli finansal araçlardaki rezervlerle ilgili ayrıntıları gizlediği için patlatmasının ardından, 2023 yılı boyunca teminatlı kredisini sıfıra indirmeye ve rezervlerin sağlığını iyileştirmeye söz verdi.

tether

Tipik olarak kripto para arzını dâhili olarak genişletmenin bir yolu yoktur, çünkü merkez bankası yoktur ve sabit coinler yalnızca fiat dolar girişlerine karşı çıkarılır. Kredileri, çoğunlukla diğer kriptolar olmak üzere diğer teminatlar karşılığında stablecoin ihracıdır.

Borç vermedeki artış kripto endüstrisi için potansiyel bir risk teşkil etmektedir. USDT, 83 milyar doların üzerindeki piyasa değerini yeniden kazanmasına rağmen topluluğun güvenini kazanamadı. Bazı yatırımcılar diğer sabit coinlere geçiş yaptı.

Stabilcoin Holdings sözcüsü Alex Welch, bu kredilerin 2024 yılına kadar sıfıra düşeceğini söyledi. Kredilerin aslında müşterilerin mevcut kredilerde temerrüde düşmekten kaçınmasına ve likiditeyi artırmasına yardımcı olduğunu iddia ediyor. Şirketin eksik mali raporları, şirketin gerçek mali sağlığını ortaya koymuyor.

USDT piyasa değeri artışı risk oluşturuyor

İkinci en büyük stabilcoin USDC’nin piyasa değeri 26 milyar dolardır. USDT ise 83 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip. Pazar payı, madencilik ve Bitcoin yatırımlarına girmesi nedeniyle Mart ayındaki 68 milyar dolardan artmıştır.

Bununla birlikte USDT’nin hakimiyeti kripto para piyasası ve mevcut krediler için bir risk oluşturmaktadır. USDT, eğri havuz dengesizliğinin ortasında kısa süre önce düştü. Tether ve USDT’ye yönelik bilinmeyen herhangi bir olay kripto fiyatlarını önemli ölçüde etkileyecektir.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin