Ölü coin sayısı 1000'i aştı.
Ölü coin sayısı 1000'i aştı.

Kripto para endüstrisindeki ölü coin sayısı 1000’i aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dead Coins tarafından yakın zamanda yayımlanan bir veride ölü coin sayısının 1000’i geçtiği ifade edildi. Bu, 1000 adet coin’in artık işlevsiz hale gelerek kripto piyasasından düştüğü anlamına geliyor.

Başarısız ICO’lar ve ölü coin sayısı paralel

Piyasadaki bu ani coin ölümleri, başarısız ICO destekli projelerin doğrudan bir sonucu gibi görünüyor. Bir başka sebep de, dolandırıcılığı ve diğer hileli uygulamaları önlemek için ICO’lara karşı küresel olarak uygulanan düzenleyici eylemler olabilir.

Bloomberg raporuna göre, ICO’ların yaklaşık %80’i dolandırıcılık yaparken, %10’luk bir kısmı somut değil ve para topladıktan sonra sefil bir şekilde başarısız oldu.

Başarı oranı çok düşük

Mart ayında, ICS danışmanlığı grubu, 50 milyon dolar ila 100 milyon dolar arasında fon toplayan ICO’ların sadece %4’ünün başarı kazandığını ortaya koydu. ICO’ların geri kalanı, güvenilirlikten yoksun boş sözler ve whitepaper’lara dayanan ciddi bir ürün veya ekip olmadan gerçekleştirildi.

CB Insight’ın Ekim ayı raporunda, 2013-2014 döneminde melek fon akışını yöneten toplam 103 şirketin sadece %28’inin ek fon sağlayabildiği belirtiliyor. Araştırma ayrıca, ABD’de ikinci turda yükselen teknoloji şirketlerinin sadece %14’ünün dördüncü turaa ulaşabileceğini ifade ediyor. Dahası, Blockchain firmalarının sadece %2’si sonuca erebildi.

“Elle tutulur pek Blockchain protokolü yok.”

CB Insights analistlerinden Arieh Levi konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Henüz “öldürücü uygulamayı” bulduğumuzu düşünmüyorum. Sadece denenmiş çok sayıda proje var gibi görünüyor, ancak spekülatör ve tüccarların ötesinde çok da Blockchain protokolü yok.

Yatırımcılar bu başarısız projeler için milyarlar kaybetti. Son zamanlarda, BitConnect gibi platformların piyasa değeri yaklaşık 4 milyar dolardan 3 milyon dolara düştü. Bu coinleri ortaya çıkaran ICO’lar önemsiz derecede küçüktü, ancak en az 500 milyon dolarlık zarara sebep oldular.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yatırım yaparken para kaybetmeyin: Dolandırıcı bir ICO nasıl anlaşılır?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin