featured
Tether (USDT) stablecoin’inin yeni bankacılık ortağına yönelik şüpheler

Tether (USDT) bugün yine manşetleri dolduruyor: Yeni bankacılık ortağı kara para aklıyor olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brezilya, son dönemde gündemlerden düşmeyen Tether (USDT) stablecoin’inin yeni bankacılık ortağı Deltec Bank & Trust’ın şüpheli işlemlerini araştırmak için Bahamalı yetkililerden yardım istedi.

Tether (USDT) stablecoin’inin yeni bankacılık ortağına yönelik şüpheler

Sao Paulo’daki Federal Cumhuriyet Savcılığı, Sao Paulo yol altyapısı şirketi DERSA’nın eski müdürü Paulo Vieira de Souza’nın izini sürüyor. De Souza, şu anda tarihteki en büyük rüşvet skandallarından biri olarak nitelendirilen meşhur Odebrecht davasında rüşvet nedeniyle yargılanıyor.

DERSA başkanının, özel bir İsviçre bankası olan  Bordier & Cie tarafından işletilen Panama merkezli bir off-shore şirketi olan Nantes Group’un hesaplarına toplam 25 milyon İsviçre Frangı (yaklaşık 25 milyon dolar) aktardığı belirtiliyor. De Souza’nın kendisi de bu hesapların bir yararlanıcısı olarak ortaya çıktı.

Önemli stablecoin, sürekli olarak eleştirilerin odağında yer alıyor

Ancak savcılar, aklanan toplam paranın nihai varış noktasının Nantes Group olduğu konusunda şüpheleniyor. Şubat 2017’de paranın Bahamalar’ın başkenti Nassau’da bulunan ABD doları destekli stablecoin Tether’ın bankacılık ortağı Deltec Bank & Trust’taki hesaplara aktarıldığı belirtiliyor.

Brezilyalı savcılar, paranın Deltec Bank & Trust’a gerçekten ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek için Bahamalar yetkililerinden bir yanıt bekliyor. Ayrıca Brezilya’nın daha önce kara para aklama davalarında Bahamalar ile başarılı bir şekilde iş birliği yaptığını belirtiyor. Tether, Deltec Bank & Trust ile olan işbirliğini, Porto Riko merkezli Noble Bank International ile yollarını ayırdıktan bir süre sonra duyurdu. Tether, sürekli olarak 1,7 milyar dolaşımdaki tokeninin ABD doları ile 1:1 desteklenmediği konusunda eleştirildi. Şirket bunu kanıtlamak için bir denetim raporu yayınlasa da yatırımcıları ikna edemedi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin