Bitcoin vadeli volatilitesi düşüşleri
Bitcoin vadeli volatilitesi düşüşleri

Azaltılmış Bitcoin vadeli volatilitesi, uzun vadeli spekülatörlere umut aşılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin piyasası kısa süre içinde yeniden toparlanmaya hazır görünüyor. Hafta sonları ve haftanın ilk yarısında bazı küçük artışlar başladı. Bunun da Bitcoin vadeli sözleşmeleri ile ilgili volatilite üzerinde bir etkisi var. Bu, gelecekte fiyat artışına işaret edebilecek olumlu bir hareket.

Bitcoin vadeli volatilitesi düşüşleri

Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinde genel ilgi olması gereken yerde değil. Tüm sağlayıcılar, bu araçları bir ay önce tanıttıklarından bu yana çok küçük bir hacme dikkat çekti. Bir çeşit “bonus” olarak, vadeli işlemlerin volatilitesi düşüşte. Bu eğilim birkaç aydır belirgin hale geldi. Bitcoin’in fiyatı düştüğü için, bu yeni ticaret ürünlerinin volatilitesi de arttı.

26 Ekim’de sona eren haftada, Bitcoin vadelilerinin piyasaya sunulmasından bu yana en  az volatil oldu. Bu, kripto para birimi ekosistemi için önemli bir dönüm noktası. Daha fazla istikrar, gelecekte fiyat artışlarına kolayca yol açabilir. Şimdiye kadar, BTC başına değer, çok az da olsa yükselişte görünüyor. Bitcoin hakkında hala çitin üzerinde olan herkes için önümüzdeki haftalar çok önemli olabilir.

Geleneksel pazarlarla karşılaştırıldığında, Bitcoin’in momentumu neredeyse bastırıldı. Tüm geleneksel varlıklar, son birkaç haftada artan volatiliteye sahip. Her iki endüstri arasındaki bu farklılık, ters piyasa ivmesinin önünü açıyor. Bitcoin, bu bölümdeki diğer varlıklardan kendini ayırıyor gibi görünüyor. Bu mutlaka anlamlı değil, ama yine de ilgi çekici.

Bitcoin vadeli sözleşmeleri için önümüzdeki yol

Bu beklenmedik gelişme ilgi çekici bir zamana denk geliyor. Bakkt yakın zamanda fiziksel olarak sunulan Bitcoin vadeli sözleşmelerini piyasaya süreceğini açıkladı. Bu nedenle, piyasadaki düşüşler bu ürünleri daha cazip hale getirebilir. Aynı zamanda spekülatörler, fiyat dalgalanmaları nedeniyle kripto paralara çekiliyor. Bir momentum eksikliği, yatırımcılar üzerinde kolayca olumsuz etki yaratabilir.

Vadelerdeki volatilitenin vadesinin bir işareti olarak azalmasına bakılabilir. Bitcoin 10. doğum gününü kutladı ve görünüşte bir sonraki gelişim aşamasına giriyor. Yaklaşan teknik gelişmelerle birlikte dünyanın önde gelen kripto para birimi piyasaya hakim olmaya devam ediyor. Bitcoin Dominance Index (bitcoin’in piyasa hakimiyeti) biraz düşse bile, Bitcoin hala öngörülebilir gelecek için “en iyi kripto para” olarak kalıyor.

Kripto endüstrisinde fiyatlar yükseliyor gibi görünüyor. Göze çarpan bir istisna, bu dönemde çok uzun bir süredir devam edemeyen Bitcoin. Bu da genel olarak azalan volatilitenin bir yan etkisi. Bu momentum yerinde iken, 2018’in son ayları genel olarak bir miktar pozitifliğe yol açabilir. Kripto para birimleri 2018 yılı boyunca mücadele etti, ancak mücadele yavaş yavaş sona yaklaşıyor gibi görünüyor.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin