Kasım ayında Tether liderliğindeki stabilcoin hacmi rekora yaklaştı
Kasım ayında Tether liderliğindeki stabilcoin hacmi rekora yaklaştı

Ekim ayı Tether’e yaramadı… Sermaye miktarında ciddi kayıplar var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CCN’nin raporlarına göre, stabil coinlerin gözle görülür rekabeti karşısında, Tether’de devasa bir fon çıkışı devam ediyor. Buna göre Tether sermayesi Ekim ayı başından beri yaklaşık 1 milyar dolar kadar azalış gösterdi.

30 Ekim’de Tether LLC., 100 milyon USDT yakarak toplam token hacmini 1.8 milyara indirmiş oldu. Ertesi gün ise 50 milyon USDT daha yok edildi. Toplamda, Ekim ayı başından beri Tether yaklaşık 990 milyon token yakılmış oldu.

Geçen sene bu zamanlarda ise yaklaşık 450 milyon USDT’nin dolaşımda olduğu görülüyor. Şu anki 1 ABD dolarının hemen altındaki fiyatıyla, tokenin sermaye miktarı  geçen aya göre 1 milyar dolardan fazla ve oransal olarak ortalama yüzde 37 oranında bir düşüş gösterdi.

Tether sermayesi azalınca USDT CMC listesinde 9. sıraya geriledi

31 Ekim tarihinde  CoinMarketCap listelemesinde uzun bir süre boyunca sekizinci sırada olan Tether, düşen piyasa sermayesinden dolayı bir sıra gerileyerek 9. Sırada yer aldı. Yazım esnasında ise Monero, yaklaşık 62 milyon dolarlık fark ile 10. Sırada bulunuyor.

Tether, 1 Kasım tarihinde Bitfinex kripto para borsası hesabına 100 milyon USDT tokeni gönderdi. Tether bariz zorluklar yaşarken, TrueUSD, USD Coin ve Paxos Standard gibi rakipleri hızlı bir büyüme gösteriyor.

Diğer önemli stabil coinlerin toplam sermayesi 400 milyon doları aşmış durumda

Bu stabil coinlerin bugüne kadarki toplam kapitalizasyonu 400 milyon doları aşmış durumda. Diğer stabil coinlerin toplam sermaye miktarı ise Tether’in 1 milyar dolarlık zararıyla kıyaslanmayacak kadar düşük bir rakam. Tether’in içinde bulunduğu bu durum ise işlemlerin belirsizliği, bankalarla ilgili sorunlar ve Bitfinex ile şüpheli bağlantılar nedeniyle USDT’nin güvenini yitirdiğinin bir göstergesi olarak duruyor.

hype.codes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin