bitmex
BitMEX 'teki toplu tasfiye işlemleri piyasa düşüşünde etkili oldu mu?

BitMEX CEO’su: “Ayı piyasası 18 ay daha sürebilir.” Ama farklı düşünen analistler var…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük Bitcoin türevleri ticaret platformu BitMEX‘in CEO’su Arthur Hayes mevcut kripto ayı piyasasının 18 ay daha sürebileceğini düşünüyor.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes: “Şu an mevcut volatilite ortamı, 12-18 ay daha sürebilir.”

Bitcoin, geçtiğimiz yılın Aralık ayında 20.000 dolar seviyesine yükseldi.  Ancak 2018 başında düştü ve geçtiğimiz birkaç ay boyunca 6.300 dolara yakın dar bir aralıkta işlem gördü. Eğer bu performans devam ederse 2018 yılı düşüşün yüzdesi bakımından Bitcoin için en kötü yıl olarak kayıtlara geçecek. BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, konuya yönelik şunları söyledi:

Benim görüşüm şu an mevcut volatilite ortamı, 12-18 ay daha sürebilir. Sadece önceki deneyimlerime dayanıyorum. Fiyatın 250 dolardan 1.300 dolara çıktığı 2013’te Bitcoin’e başladım. Daha sonra 2014’ten 2015’e bir tür nükleer ayı piyasası yaşandı. Fiyat düştü, hacim çöktü. Para kazanmak çok zordu.

“Ticaret hacimlerinin daha fazla düşebileceği düşünüyoruz.”

Eski Deutsche Bank ve Citi trader’ı olan Hayes, 2014 yılında BitMEX’i kurdu. Şeyseller’de kayıtlı olan platform, insanların vadeli işlemler gibi eşler arası Bitcoin türev ürünlerini alıp satmalarını sağlıyor. Hayes, koşulların daha da kötüye gidebileceğine inandığını da sözlerine ekliyor. Hayes konuya yönelik şunları söylüyor:

Ticaret hacimlerinin şu anda bulundukları yerden daha fazla düşebileceği düşünüyoruz.

Will Warren: “Bitcoin’in daha fazla benimseneceğine inanıyorum.”

Hayes, Bitcoin için alarm verirken, sektördeki diğer analist ve uzmanlar fiyat konusunda daha iyimserdi. Merkezi olmayan kripto para borsası 0x’ın kurucusu Will Warren, konuya yönelik şunları söylüyor:

2011’den beri bu alanı izlediğimizde, çok sayıda insanın teknolojiye ilgi duymaya başladığı gördük. Piyasa şu anda biraz toparlanıyor. Sanırım pazar sağlıklı bir konsolidasyondan geçiyor ama uzun vadeli eğilime bakarak Bitcoin ve benzeri teknolojilerin daha fazla benimseneceğine inanıyorum.

Mati Greenspan: “Bitcoin’de potansiyel bir ralli yakında.”

eToro’nun kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan, Bitcoin’de potansiyel bir rallinin yakında olabileceği ve Bitcoin’in durgunluğunun sona ermiş olabileceğini belirtiyor. Greenspan açıklamalarına şunları ekliyor:

Bu sadece bir zaman meselesi. Tabii ki, düz çizgi deseni birkaç ay daha devam edebilir ve bu kötü bir şey olmayacak. Ancak sakin fiyat hareketinin altında kaynayan heyecan işaretleri var. Bu durum yatay döngünün sonuna yaklaştığımızın klasik bir göstergesi.

Jonathan Levi: “Aslında bir boğa piyasasında olduğumuzu gösteren gelişmeler var.”

Blockchain startup’ı HACERA’nın CEO’su Jonathan Levi, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin’in fiyatı şüphesiz bir ayı piyasasında, ama aslında bir boğa piyasasında olduğumuzu gösteren gelişmeler var. AB bankalarının çoğu aktif olarak Blockchain’e yatırım yapıyor ve bunların tümü aslında Bitcoin’den kaynaklanıyor.

Uk.finance.yahoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin