Tether sermaye değeri yeni bir rekor kırıyor - Stabil coin devi piyasa değeri ne kadar?
Tether sermaye değeri yeni bir rekor kırıyor - Stabil coin devi piyasa değeri ne kadar?

Tether, pazar çöküşünü 4. en büyük kripto para konumuyla yansıtıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarındaki son hareket, son yıllarda görülen en hızlı düşüşlerden biriydi. Bitcoin fiyatının sadece birkaç saat içinde 1.500 doların üzerinde değere kaybetti ve birçok kripto para yatırımcısı Tether ’e yöneldi.

Yüksek hacimli kripto para borsası Bitfinex’in ana şirketi iFinex tarafından yönetilen bir stabil coin olan Tether, genellikle sert geri çekmeler ve düzeltme dönemlerinde kripto para yatırımcıları için bir hedge (koruma) seçeneği olarak kullanılıyor.

Tether 4. en büyük kripto para konumunda

Yatırımcılar portföylerindeki kripto varlıklarını korumak için Tether’e akın ettikçe, stabil coinin günlük hacmi daha önce görülmeyen seviyelere yükseldi. Ve Tether, en büyük dördüncü kripto para konumunu elde etti.

Tether günlük ciltte bitcoin’i aşıyor (kaynak: coinmarketcap.com)

CoinMarketCap tarafından yayınlanan verilere göre, günlük Tether hacmi 34 milyar dolara ulaşarak Bitcoin ve Ethereum hacmini aştı.

Kripto pazarında düzeltme devam edecek mi?

Teknik analistler, yakın dönemde Bitcoin fiyatının şu anki aralığında 8.300-8.600 dolara tutunamaması durumunda 7.000- 6.000 dolar seviyelerine kadar düşme ihtimalinden söz ediyorlar.

Kripto para traderi DonAlt, 8.000 dolara kadar düşen bu ivmeyi, 6.000 dolardan 5.000 dolara kadar hızlı şekilde düştüğü dönemdeki kritik bir teknik göstergeyle benzer olduğunu söylüyor. BTC’nin, Aralık 2018’de 6.000 dolardan başlayan düşüş hareketi 3.150 dolarda dip görmüştü. Buna göre DonAlt BTC’nin 8.000 dolardan, potansiyel olarak 7.000 dolara düşebileceğini söylüyor.

Sürekli Bitcoin satışı ve kripto pazarında daha büyük bir geri çekilme kaçınılmaz olarak Tether’in hacmini artırmaya devam edecek. Bu durum daha fazla yatırımcının panik satışlarıyla düzeltme hareketini daha da derinleştirmesine neden olabilir.

Bitcoin fiyatı 1.500 dolar kadar düştüğü için, Ethereum, EOS ve Litecoin gibi diğer kripto varlıklar, ABD dolarına karşı yüzde 20 ila 40 arasında bir kayıp yazdı.

Sonuç olarak Tether’in günlük hacmi gözle görülür bir şekilde artmakta ve New York davasında bir miktar olumlu gelişmeler kaydeden şirketin yönetimindeki stabil coin için iyi bir son çeyrek oluyor diyebiliriz.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin