featured

Tether konusundaki tartışmalar büyüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dolar destekli kripto para Tether, bir Blockchain gözlem aracı olan Omni Explorer’a göre 18 Mayıs 2018 tarihinde 250 milyon dolar değerinde yeni token üretti. Bu, Tether konusundaki tartışmaların büyümesine neden oldu.

Tether tokeninin toplam arzı son üretimle birlikte 2,5 milyara yükseldi

Tether dolar destekli ve sabit fiyatlı USDT tokenlerini piyasaya süren şirket olarak biliniyor. Şirket, USDT tokenlerinin 1:1 oranında dolara dayandığını belirtiyor. Bir denetleme firması olarak faaliyetlerini sürdüren Friedman LLP, şirketi resmi bir şekilde denetlemeden önce Tether’ın firmayla bağlarını koparması, Tether’ın şeffaflıktan yoksun olduğunu konusunda eleştirilere maruz kalmasına neden oldu. Kripto para piyasasında yaygın şekilde kullanılan sabit kripto para Tether tokeninin toplam arzı son üretimle birlikte 2,5 milyara yükseldi. Bazı eleştirmenler, bu tokenlerin hepsinin ABD doları tarafından desteklendiğine inanmakta zorlanıyor.

Bitfinex’ed isimli bir sosyal medya kullanıcısı, Tether’ın token üretimiyle Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların fiyat artışları arasındaki ilişkiye dikkatleri çekti. Ayrıca Cointelegraph’ın fiyat indekslerine göre, 250 milyon dolar değerindeki yeni Tether tokenlerin piyasaya sürüldüğü saatte Bitcoin’in ve Ethereum’un fiyatları sırasıyla 120 ve 10 dolar yükseldi.

Tether konusundaki tartışmalar ne zaman son bulacak?

Dünyadaki en büyük kripto para borsalarından birisi olan Bitfinex ile Tether’ın yakın ilişkileri olduğu biliniyor. Bitfinex USDT hakkında belirtilen iddialara yasal işlem başlatma tehdidiyle cevap veriyor. Eleştirmenler ise bir denetleyicisi bulunmayan Tether’ın piyasayı manipüle ettiğini ve USDT tokenlerin gerçekte birebir oranında dolarla desteklenmediğini belirtiyor.

Goldman Sachs gibi büyük oyuncuların Circle gibi yeni girişim şirketleri ile piyasaya dahil olması sonucunda sabit kripto para alanındaki mevcut dengeler değişebilir. Circle, TrueUSD ismiyle piyasaya çıkaracağı sabit fiyatlı kripto para için çalışmalarına devam ediyor. Bu durumda Tether bu alandaki hakimiyetini kaybedebilir.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin