Tether sermaye değeri yeni bir rekor kırıyor - Stabil coin devi piyasa değeri ne kadar?
Tether sermaye değeri yeni bir rekor kırıyor - Stabil coin devi piyasa değeri ne kadar?

Tether, Ethereum Blockchain’de yuan destekli stabil coin çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether, ERC-20 tokeni olarak Ethereum Blockchain üzerinde çalışacağını belirten Çin yuan destekli stabilcoin’i piyasaya sürdü.

Stabilcoin ihraçcısı, Pazartesi günkü kısa bir blog içeriğinde CNH olarak bilinen yeni tokenin, kıyı ötesi (off shore) olarak tutulan yuan ile teminatlandırıldığını söyledi.

Duyuru, “CNH, Tether’in ABD doları (USDT) ve euro (EURT) gibi geleneksel para birimlerinin dijital kullanımını kolaylaştırmadaki yeteneklerinin daha da genişlemesini temsil ediyor” şeklindeydi.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Ağustos ayının sonlarında Tether, Renambi olarak da bilinen yuan’a sabitlenmiş yeni bir stabilcoin eklemek istediğini bildirmişti.

Tether bu hamlesiyle yuan dolaşımını artırabilir mi?

O dönemde, tezgah üstü işlem (OTC)  işlemleri ile tanınan ve Tether’in bağlı kuruluşu Bitfinex’in hissedarı olan Zhao Dong, off shore olarak tutulan  yuan’ın desteklediği stabil bir coinin fiat para biriminin dolaşımını artırabileceğine inandığını söylemişti.

Yuan rezervlerinin nerede tutulacağı belirsizliğini koruyor

Tether Pazartesi günü CNH için bir akıllı sözleşme adresi yayınlarken, yeni stabil coin hakkında daha fazla bilgi vermedi. Dong, Ağustos ayında RenrenBit şirketinin kendisine destek sağlayacağını söylese de, hangi borsaların tokeni listeleyeceği henüz belli değil

Dong, CoinDesk’e geçen ay rezervlerin Belçika’daki bir bankada saklanacağını söylese de, Tether’in yuan rezervlerini nerede tutacağı belirsizliğini koruyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin