Tether, Avalanche ağında stabil coin'i USDT'yi piyasaya sürdü
Tether, Avalanche ağında stabil coin'i USDT'yi piyasaya sürdü

Tether, Avalanche ağında stabil coin’i USDT’yi piyasaya sürdü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tether, desteğini ilk kez Mayıs ayında açıkladıktan sonra Avalanche blok zincirinde USDT stablecoin’ini piyasaya sürdü.

Lansman, Avalanche’ın ekosistemi hızlı bir şekilde büyürken geliyor. DeFi Llama’ya göre, Avalanche tabanlı DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer (TVL), son üç ayda önemli ölçüde arttı – Ağustos ayında yaklaşık 300 milyon dolardan şu anda 10 milyar doların üzerine çıktı.

Avalanche üzerindeki USDT, stabil coinler DeFi pazarında önemli bir rol oynadığı için bu büyümeyi daha da artırabilir. Traderlar, tokenleri takas etmek ve DeFi platformlarından yüksek getiri elde etmek için ödünç vermek için sabit kripto paraları kullanır.

Avalanche Foundation direktörü Emin Gün Sirer, USDT’nin Avalanche’ı ağını kullanmasının “DeFi kullanıcıları için önemli bir yapı taşı” olarak nitelendirdi.

USDT, kripto piyasasının bu yılki rallisine paralel olarak bu yıl da güçlü bir büyüme kaydetti. The Block’s Data Dashboard’a göre, stabil coin’in toplam arzı bu yılın başında yaklaşık 22 milyar dolardan şu anda yaklaşık 78 milyar dolara yükseldi.

Avalanche tabanlı USDT de doğrudan Bitfinex ile entegre edilmiş durumda, bu da kullanıcıların kripto borsası aracılığıyla stabil coin’e erişebileceği anlamına geliyor. Tether CTO’su Paolo Ardoino, The Block’a kullanıcıların diğer blok zincirlere USDT yatırabileceklerini ve Avalanche’ta USDT ile takas edebileceklerini söyledi.

Avalanche, USDT’nin şu anda desteklediği dokuzuncu blok zinciri. Diğer sekiz blok zinciri Algorand, Bitcoin Cash Simple Ledger Protocol, Ethereum, EOS, Liquid Network, Omni, Tron ve Solana.

Bu yılın başlarında Tether, Polkadot ve Kusama ağlarında USDT’yi de başlatacağını söyledi. Ardoino, firmanın herhangi bir özel isim açıklamadan yakın vadede desteklemek için daha fazla blok zincirini gözden geçirdiğini söyledi.

CENTRE Konsorsiyumu ayrıca Avalanche ve Polkadot dahil olmak üzere USDC stablecoin’i için daha fazla blok zincirini desteklemek istediğini bildiriyor. USDC şu anda altı ağda mevcut; Algorand, Ethereum, Hedera, Solana, Stellar ve TRON.

CEO David Puth kısa süre önce The Block’a verdiği demeçte, “CENTRE aslında “küresel bir stabil coin ağı oluşturmak istiyor” dedi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin