Tether ve Bitfinex, 42,5 milyon dolar cezayla karşı karşıya
Tether ve Bitfinex, 42,5 milyon dolar cezayla karşı karşıya

Tether, altın destekli stablecoin çıkarıyor: XAUt

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler stablecoin USDT’yi ihraç eden Tether, şimdi de altına sabitlenmiş yeni bir emtia destekli token türü başlattı. Yeni tokenin Ethereum ve Tron ağlarında piyasaya sürüleceği ifade ediliyor. İsmi ise XAUt.

Tether, bu kez XAUt ile geliyor

Yakın tarihli bir duyuruya göre, en yaygın kullanılan stabilcoin olan USDT’nin arkasındaki şirket Tether, yeni bir dijital varlık başlattı. “XAUt” olarak simgelendirilen token, Londra Good Delivery çubuğunda bir ons altını temsil ediyor.

Token sahipleri, belirli altın külçelerinde bölünmemiş sahiplik haklarını elde edebilecek. Tahsis edilen altın, benzersiz bir seri numarası, ağırlık ve saflık ile tanımlanacak. XAUt sahiplerinin istedikleri zaman bir arama sitesi aracılığıyla adresleriyle ilişkili altın külçelerinin detaylarını kontrol etmelerine izin verilecek.

Ayrıca, XAUt tokeni Ethereum ağında bir ERC-20 tokeni ve TRON’un Blockchain’inde bir TRC20 tokeni olarak satışa sunulacak.

Tokeni satın almak için hayli zorlu koşullar söz konusu

Altın destekli tokenlere sahip olma fikri çekici gelse de, XAUt’a giriş bariyeri biraz yüksek görünüyor. Tether Gold’u satın almak için kullanıcıların TG Commodities Limited’in arkasındaki şirketle doğrulanmış bir hesap alması gerekecek.

Ayrıca 50 ince troy ons olan 50 XAUt’a eşit bir minimum satın alma miktarı var. Haberin yazılma anında bu miktar yaklaşık 75 bin dolara tekabül ediyor. Dahası, kullanıcılar sadece ABD doları ile alım yapabilecek. Saklama ücreti olmayacak ancak XAUt sahipleri şirketten token satın alırken bir kerelik 25 baz puan ücret ödemek zorunda.

Buna ek olarak bir kullanıcı, tokenini fiziksel altın için kullanmak isterse, itfa talebinde bulunmak için en az bir dolu altın değerinde token bulundurmalı. Yeterli tokeni yoksa şirket, tam bir altın külçesinin eşleştiğinden emin olmak için “genellikle” en az 430 token depozito talep edecek.

XAUt tokenlerinin borsalarda işlem göreceği belirtiliyor. Listede şimdilik Bitfinex ve bazı diğer kripto para birimi borsaları var.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin